Magazin Srbija

Advokati ne odustaju, traže povlačenje Zakona o parničnom postupku inače uvode radikalne mere

advokati
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Advokati koji zahtevaju povlačenje Nacrta izmena zakona o parničnom postupku iz javne rasprave krenuli su danas u protestnu šetnju do Vrhovnog kasacionog suda i Ministarstva pravde u Beogradu.

Oni na čelu protestne kolone nose transparente: „Ni korak nazad“, kako glasi i naziv njihovog pokreta.

Trenutno ih je više desetina, ali kako je rečeno, radni je dan i sudjena su u toku te je razumljivo da ih nije u većem broju.

Advokat Jelena Pavlović izjavila je da oni traže povlačenje nacrta iz javne rasprave, a u suprotnom će prisupiti radikalnijim merama.

Ona je navela da je za danas, kako saznaje, planiran sastanak Radne grupe za izmenu tog nacrta u Ministarstvu pravde, koju su formirali ministarka Maja Pavlović i predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Viktor Gostiljac.

Međutim, kako je kazala, tu radnu grupu ne priznaju Advokatska komora Beograda (AKB) i brojne druge advokatske komore.

Advokati su se pre šetnje okupili ispred sedišta AKS, gde su poručili „da AKS nije dobro reagovala i da ne treba dalje srljati sa takvim nacrtom“.

„Mi tražimo poštovanje Ustava i zakona kroz njegove izmene“, poručili su advokati, tvrdeći da je ovaj nacrt protivan interesima građana.

Saobraćaj u Ulici kneza Miloša trenutno je u jednoj traci zaustavljen, a šetnju advokata prati vozilo sa razglasom sa kojeg puštaju muziku.

Advokate su podržali i članovi Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Izvor: Nova.rs

Zašto se menja Ustav, čemu referendum i ko je zakucao poslednji ekser u kovčeg nezavisnog pravosuđa?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

17 Shares
Share via
Copy link