Magazin

Profesor prava koji zastupa banke protiv građana i zamuckuje je pravi primer šta novac napravi od čoveka

živković
Printscreen

Advokati su ponovo izašli na ulice u pokušaju da zaustave, kako tvrde, Ustavnu krizu i diskriminaciju prema građanima Srbije. Oni su se usprotivili promeni stava Vrhovnog kasacionog suda koji se tiče problema sa naplatom troškova obrade kredita.

Mediji su počeli više da se bave ovom temom prethodnih dana, ali je gostovanje profesora Pravnog fakulteta Miloša Živkovića na TV Prva zaista ogolilo mit da su profesori po nepisanom pravilu pošteni, cenjeni i dostojanstveni građani.

Živković je gostujući u debatnoj emisiji koja se bavila advokatskim protestima protiv banaka prvo demantovao da zastupa interese banaka, predstavljajući se samo kao profesor Pravnog fakulteta, ali je zbunjena voditeljka insistirala da joj pojasni kako je moguće da nije njihov zastupnik jer je njega za gostovanje u emisiji preporučilo Udruženje banaka Srbije.

Svima je poznata replika iz filma „Balkan ekspres“ kada Bora Todorović pokušava da izbegne hapšenje čuvenom replikom „samo tetki da odnesem lek“. Ova scena na nacionalnoj frekvenciji neodoljivo podseća na ovaj film svojim crnim humorom i ismevanjem sumorne stvarnosti.

Profesor se dostojno obrukao u pokušaju da glumi objektivnost, stručnost i skrivajući bilo kakvu vezu koju on lično ima sa stranim bankama. Njegove kolege pravnici, od kojih su mnogi od njih i njegovi bivši studenti, odlučili su da Živkoviću danas dostave lek za tetku (možda je takođe iz Kanade) ispred matičnog fakulteta.

Sramno je da profesori koji bi morali biti autoriteti jednog društva sebi dozvoljavaju ovakav nivo profesionalnog srozavanja pred očima čitave javnosti. Tužno je da umesto obaveze prema svom društvu i svojim sugrađanima profesor Živković staje na stranu inostranih banaka koje su, u prethodnom periodu, iz Srbije izvukle preko 7 milijardi evra narodnih para.

Ovo je sve dokaz da se danas sve kupuje, od diploma do časti i poštenja, a advokati zaista jesu poslednja nada da se pravnim putem banke kao legalni zelenaši mogu zaustaviti u maltretiranju i u iživljavanju nad osiromašenim građanima države Srbije.

Nacrt Zakona na strani banaka, države i krupnog kapitala, advokati upozoravaju građane

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

230 Shares
230 Shares
Share via
Copy link