Beograd Vesti

Beogradski advokati staju sa radom, obustava za sve pravnike i sve postupke

advokati
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na vanrednoj sednici skupštine Advokatske komore Beograda većina advokata glasala za obustavu rada, sa početkom od 24. decembra.

Obustava važi za sve advokate sa teritorije Beograda bez izuzetka, a odnosi se na sve postupke, uključujući i pritvorske predmete, postupke prema maloletnicima i postupke po privremenim merama.

Dozvoljeno je jedino sačinjavati pismene podneske koji su vezani za rok i u situacijama kada bi stranka izgubila pravo na podnošenje pravnog sredstva ili bi joj bila naneta nenadoknadiva šteta.

Obustava će, kako se navodi u rešenju koje je potpisao predsednik Advokatske komore Beograda Momčilo Bulatović, trajati do ispunjenja zahteva koji podrazumevaju otklanjanje pravne nesigurnosti izazvane dopunom stava Vrhovnog kasacionog suda, a koji se tiču bankarskih sporova, ali i potpunog povlačenja Nacrta zakona o parničnom postupku iz javne rasprave.

Takođe, beogradski advokati traže zamrzavanje poreskih obaveza na nivou iz ove godine dok se ne postigne dogovor sa predstavnicima države.

Na vanrednoj sednici skupštine AKB-a za obustavu je glasalo 632 advokata, protiv je bilo njih 177, a uzdržanih je bilo deset.

Vanrednu sednicu skupštine zakazali su sami advokati skupljanjem potpisa, nakon što je Upravni odbor Advokatske komore Srbije odbio predlog da se ide u obustavu rada, podseća Danas.

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

88 Shares
Share via
Copy link