Magazin

Slavimo život, novac za lečenje male Vanje je sakupljen!

vanja-lecenje
Printscreen

Za lečenje šestomesečne Vanje Malović sakupljeno je dva i po miliona evra. Porodica bolesne devojčice se zahvalila svima koji su pomogli.

„‘Dragi ljudi’ počela je mama Milica pre samo tri dana svoju potresnu video poruku iz potpunog beznađa jer je za lečenje Vanje bilo potrebno više od milion evra. Poruku koju je videla cela Srbija. Poruku koja je razbudila i pokrenula sve ljude, čovečnost i velikodušnost u nama jer samo tako, svi kao jedan, mogli smo da damo Vanji priliku za lečenje.

Verujemo da u tim trenucima mami Milici ni na kraj pameti nije bilo da je uskoro i njen rođendan jer onako kako to samo majka može za svoje dete, sve misli, molitve, ljubav i pažnju usmerila je na Vanju. Danas je i dan koji simbolizuje cvet Ramonda, ‘cvet feniks’. Iz pepela ste podigli sve naše nade da će se novac skupiti na vreme – navodi se u objavi na Instagramu i dodaje:

– U ovom trenutku, baš na rodjendan Vanjine mame – možemo da potvrdimo novac za Vanjino lečenje je prikupljen. Znamo da ovo čudo Božije pokreće još jedan talas suza, ali ovog puta suza radosnica. Snagom majčinih najčistijih želja i dobročisnstvom svih vas za samo 3 dana za Vanju je skupljeno preko milion evra. Beskrajno hvala svima.

Mala Vanja koja je rođena 13. maja u Beogradu boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1. Ona u subotu puni šest meseci, kada je i vreme da primi lek „zolgensma“ u inostranstvu.

Njen otac Pavle Malović apelovao je ranije za Nova.rs da svi koji mogu pomognu da se sakupi novac za lečenje, odnosno 300.000 evra koliko je nedostajalo.

– Nadamo se ćemo skupiti neophodnu sumu, kao što smo se nadali i protekla četiri meseca – rekao je tada Vanjin otac.

Vanjina majka je pre nekoliko dana javnosti poslala vrlo potresnu poruku u kojoj preklinje za pomoć:

– Dragi ljudi, ne postoje reči kojim vam se možemo dovoljno zahvaliti za svu pomoć, podršku i donacije upućene za lečenje naše Vanje. 13. novembra Vanja puti šest meseci i to je vreme do kad bi po mišljenju stručnjaka Vanja trebalo da primi svoj lek. Taj dan dolazi i strah me je. Strah me je šta posle toga, jer sva je prilika ako ovako nastavimo mi taj novac nećemo prikupiti. Fali nam više od milion evra – rekla je Vanjina majka i dodala:

– Ne mogu vam opisati strah u kojem živimo. Strašno je da znate da vaše dete sledećeg jutra može izgubiti moć gutanja ili disanja. A to njeno progresivno i teško oboljenje donosi. Zato vas molim, hitno pomozite. Svi dobri ljudi, privrednici, država, grad Beograd, preklinjem vas kao Vanjina majka, pomozite mom detetu da preživi.

Bravo Srbijo! Mali Boško dobio svoju šansu, lek je tu, nedostaje još 120.000 € za troškove

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

520 Shares
520 Shares
Share via
Copy link