Novi Sad Vesti

Novi Sad uplaćuje 25.000.000 dinara za lečenje bolesne dece van Srbije

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar zdravlja republike Srbije Zlatibor Lončar potpisali su Ugovor o dodeli pomoći Grada Novog Sada Budžetskom fondu za lečenje oboljenja koja se ne mogu lečiti u našoj zemlji.

Novi Sad će u taj fond ove godine uplatiti 25 miliona dinara, a to je suma veća od svih uplata koje su izdvajane iz budžeta Novog Sada u protekle četiri godine, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Budžetski fond je osnovan kako bi bila obezbeđena dodatna finansijska sredstva za lečenje pacijenata, za koje Republički fond za zdravstveno osiguranje ne može da obezbedi dovoljan iznos sredstava za lečenje od uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje, dodaje se.

“Nastavljamo tradiciju da na kraju svake godine sa ministrom Lončarom potpisujemo Ugovor kojim deo sredstava koje kao Grad Novi Sad uštedimo, i to zahvaljujući između ostalog i odgovornosti i savesti građana, izdvajamo u državni fond za lečenje naše dece u inostranstvu. Od 2016. godine neprekidno traje ta saradnja sa Ministarstvom zdravlja, a iako je ovo bila teška godina za sve nas, i u ekonomskom i zdravstvenom smislu, uspeli smo da izdvojimo rekordnih 25 miliona dinara iz budžeta Grada. Verujem da ćemo nekim porodicama i mališanima pomoći i olakšati im lečenje, odnosno pružiti podršku da prebrode sve neprilike sa kojima se suočavaju”, kazao je Vučević, a preneo 021.

Prema njegovim rečima, u poslednje četiri godine Grad je uplatio u ovaj Fond 55 miliona dinara, a, kako kaže, drago mu je da vidi da se i druge opštine, kao i Pokrajina, pridružuju donacijama i da se “ta priča širi”.

Ministar Zlatibor Lončar zahvalio se građanima Novog Sada što su i u ovog godini, uprkos pandemiji i njenim posledicama, nastavili tradiciju i pomogli Budžetskom fondu za lečenje oboljenja koja se ne mogu lečiti u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Vučić: U svim zapadnim zemljama se deca leče SMS porukama

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

138 Shares
138 Shares
Share via
Copy link