Lifestyle Magazin

Posluga Bakingemske palate uživala je u nezamislivom luksuzu, a onda su se previše opustili

Ako biste pomislili da je samo kraljevska porodica mogla da uživa u blagodetima koje nudi Bakingemska palata – prevrili ste se. Oni koji su bili zaduženi za njeno održavanje, kao i za slugovanje članovima kraljevske porodice, imali su dostupan bazen, teretanu, teniske  skvoš terene, biblioteku i savetovalište.

Posluga je na raspolganju imala i privatni bar, sve dok nisu počeli nekontrolisano da ga zloupotrebljavaju, piše National Geographic.

Prljavo rublje Bakingema

Bivši portparol kraljice Elizabete II, Diki Arbiter izneo je u javnosti “prljavo rublje”, za potrebe novog dokumentarca Tajne kraljevskih palata (Secrets of the Royal Palaces), čije je premijerno prikazivanje zakazano na britanskoj televiziji, ovog meseca.

Nije poznato da li je nekontrolisano ponašanje posluge dovelo do trajnog ukidanja pogodnosti ili je odluka menadžmenta bila previše stroga, da li je među krivcima bilo članova straže Bakingemske palate – na sva ova pitanja, Arbiter je odgovorio zadržavajući tajnovitost i konciznost:

“Posluga je postala preteška da bi se kontrolisala, pa su morali da se otarase bara”.

I kraljica ljubitelj dobre kapljice

Iako je teško zamisliti devedesettrogodišnju kraljicu kako pije šotove tekile sa svojom poslugom, kraljica je sama poznata po svojoj sklonosti alkoholu.

Među njenim omiljenim pićima je džin pomešan sa Dubonetom (Dubonnet). Kraljičin glavni kuvar, Daren Mek Gredi, izjavio je za CNN da u posebnim prilikama kraljica uz večeru voli da popije nemačko slatko vino.

“Ali samo uveče, kraljica ne pije sigurno 4 čaše na dan”.

Impresivna virtuelna tura kroz Versaj otkriva i najsitnije detalje palate

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link