Magazin Poznati

Novi skandal britanske krune: Kralj Čarls i princeza Kejt optuženi za rasizam (VIDEO)

kralj carls
Foto: WPA

Poznato je da članovi britanske kraljevske porodice baš i “ne mirišu” suprugu princa Harija, Megan Markl, a izgleda da je na pomolu novi skandal, nakon što su kralj Čarls i princeza Kejt optuženi za rasizam!

Naime, holandska verzija nove knjige Omida Skobija “Endgame”, povučena je iz prodaje, nakon što je navodno slučajno otkrila kako je kraljevska porodica komentarisala boju kože Harija i Meganovog sina Arčija.

Sporni odlomak je uklonjen iz engleske verzije knjige.

Nakon što je vest juče preplavila britanske medije i internet, Pirs Morgan je u svojoj emisiji žestoko kritikovao Skobija, koji tvrdi da nije napisao imena navodnih rasista i da su se imena greškom pojavila u holandskoj verziji.

Tada je Morgan odlučio da objavi imena koja se pominju u holandskoj verziji knjige, a to su kralj Čarls i princeza Kejt, prenosi B92.

Hari je rekao da on i Megan nikada kraljevsku porodicu nisu nazivali rasističkom.

Godine 2021, Megan, čija je majka crnkinja, a otac belac, rekla je u američkoj emisiji Opre Vinfri da je član kraljevske porodice pitao koliko će tamna biti koža njihovog nerođenog prvog deteta.

Tada je princ Čarls, današnji kralj, odbacio tvrdnje da je to on. Harijev brat, princ Vilijam, tada je rekao novinarima: „Mi nismo rasistička porodica“.

Hari i Megan su potom ućutali, da bi princ pre nekoliko meseci u intervjuu rekao da njegova supruga uopšte nije rekla da su članovi kraljevske porodice rasisti, već da je to maslo medija.

Hari je rekao da komentar nije smatrao “rasističkim”, već nesvesnim i nenamernim.

Izvor: B92

Skandal na britanskom dvoru: Čarls izbacio Harija i Megan iz kuće uoči krunisanja

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link