Magazin

Priča o siromašnom seoskom momku i devojci iz kraljevske porodice koja je zapanjila svet

kumar i šarlota

Priča o Pradjumni Kumaru koji je iz zabačenog sela u Indiji i Šarloti fon Šedvin, rođenoj u kraljevskoj porodici u Švedskoj zapanjila je svet.

Pradjumna Kumar, rođen je u siromašnoj porodici u zabačenom selu u Indiji, ali bio je nadaren umetnik. Njegova porodica nije mogla da finansira njegovo obrazovanje.

On je ipak skupio pare i upisao fakultet u Nju Delhiju 1971. godine. Tamo je kao ulični umetnik stekao veliku popularnost zbog svojih prelepih portreta.

Četiri godine kasnije, studetkinja Šarlota fon Šedvin iz Švedske, došla je u Indiju i videla njega na trgu kako crta, zamolila ga je da je nacrta. Tokom crtanja portreta, Pradjumna Kumar se zaljubio u nju. Ubrzo se i ona zaljubila u njega.

Posle nekoliko nedelja zbog isteka vize došlo je vreme da se Šarlota vrati u Švedsku, a ona je želela da sa njom krene i Kumar, ali je on nameravao da završi studije u Indiji.

On je obećao da će svakako doći u Švedsku. Njih dvoje su se neprestano dopisivali putem pisama. Udaljenost za njih nije bila prepreka.

Kumar je obećao da će doći u Švedsku, ali nije imao novca. Nije mogao da odustane od svoje ljubavi i tada je uradio skoro pa nemoguće. Prodao je sve što je imao, kupio je polovni bicikl i krenuo na putovanje na daleki zapad.

Njegov bicikl se nekoliko puta pokvario na putu. Čak je proveo dane bez hrane zbog besparice, ali je bio odlučan da stigne u Švedsku. Posle skoro pet meseci napornog putovanja, konačno je stigao u Geteburg.

Nakon što su ga tamošnji imigracioni službenici ispitali, rekao im je razlog svoje posete i pokazao im slike. Vlasti su bile zapanjene kako neko iz kraljevske porodice može da se zabavlja sa siromašnim Indijcem.

Kada je Šarlot saznala za to, njenoj radosti nije bilo kraja. Odmah je došla po njega. Venčali su se posle dve godine. Kumar je u Švedskoj brzo prepoznat kao umetnik i vremenom je dobio funkciju savetnika za kulturu i umetnost.

Par i nakon skoro 50 godina živi zajedno, imaju sina Sidartu i ćerku Emili.

Izvor: Facebook/Radioaktivni komarac

Bora Stanković oženio se slučajno i ispisao najlepšu ljubavnu priču koju ste ikada čuli

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link