Svet Vesti

Ovo je bila poslednja želja kraljice Elizabete

Kraljica Elizabeta II
IZVOR: PROFIMEDIA

Istoričar i stručnjak za kraljevsku porodicu, Robert Hardman, otkrio je za magazin People poslednju želju kraljice Elizabete II, a tiče se porodice i porodičnih odnosa.

– Nije želela da vidi svoj spomenik, ni da ima zasebnu grobnicu unutar kapele Svetog Džordža. Kao što mi je njena rođaka Margaret Rouds jednom rekla – želela je da učini svog oca ponosnim – rekao je.

Prema rečima pomenutog stručnjaka, kraljičina poslednja želja bila je ta da se Hari pomiri s ostatkom porodice i vrati u Englesku. Nažalost, ta želja joj se nije ostvarila.

Poznato je da je Hari oduvek bio kraljičin omiljeni unuk, a sada je stigla i zvanična potvrda da ga je kraljica jednostavno obožavala uprkos svim izdajama i razočaranjima koje je priredio kraljevskoj porodici u poslednjih nekoliko godina.

princ Hari Vilijam
Printscreen/Youtube/Sky News

Podsetimo, on i njegova supruga Megan Markl su više puta davali intervjue u kojima su optužili Harijevu porodicu za rasizam i diskriminaciju Megan, a sasvim su se odvojili od njih onda kada su odlučili da se odsele na drugi kontinent. No, čini se da je kraljica bila mekog srca – te mu je stalno sve opraštala.

kraljica elizabetPrintscreen/Youtube/Sky News- Kraljica je svog unuka, princa Harija, obožavala sve do poslednjeg dana svog života. Isto tako, Hari je nju izuzetno voleo, te mu je zbog toga njena smrt jako teško pala – rekao je Hardman, te pojasnio kako je princu posebno teško palo to što poslednjih godina nije često viđao svoju baku.

– Ona je bila jedna od najsnažnijih poveznica između Kalifornije i Vindsora, a jedino je njena ljubav uspela da zadrži Harija od toga da kompletno prekine sve veze sa svojom porodicom – dodao je istoričar.

Kraljica je sahranjena kako je želela. Pokopana je na privatnoj ceremoniji 19. septembra dok su uz njen kovčeg stajali njeni najmiliji.

– Kraljica je pokopana s vojvodom od Edinburga u Memorijalnoj kapeli kralja Džordža VI – pisalo je u saopštenju Bakingemske palate nakon sahrane.

Elizabeta je pokopana s bojom Grenadirske garde i manjom verzijom kraljevske zastave pukovnije koju je kralj Čarls stavio na njen kovčeg. Grenadirska garda je najstarija pešadijska gardijska pukovnija, a kraljica je bila njena zapovednica.

Izvor: People

Čitač sa usana otkrio šta je princ Vilijam šapnuo Hariju prilikom susreta na sahrani kraljice Elizabete

Čitajte Luftiku na Google vestima

10 Shares
Share via
Copy link