Novi Sad Vesti

Počinje Festival uličnih svirača u Novom Sadu, 3 dana muzike, filmova i dobre zabave (PROGRAM)

fus
Foto: FUS

Tradicionalni “Festival uličnih svirača – Gradić fest” u Novom Sadu počeće danas (25. avgust) u podgrađu Petrovaradinske tvrđave i trajaće do subote, 27. avgusta.

Festival počinje umetničkom povorkom, odnosno predstavom “Velike lutke” francuskog teatra “Trans ekspres”, a reč je o trenutno jednoj od najpopularnijih pozorišnih trupa na svetu.

Povorka će krenuti u četvrtak u 19.30 časova ispred zgrade Banovine na Bulevaru Mihajla Pupina, da bi se završila kod Beogradske kapije. Prema rečima urednika stranog programa Aleksandra Carića, ova izvanredna trupa osnovana je 1982. godine i učestvovala je na velikim događajima poput otvaranja Zimskih olimpijskih igara. Kako je izjavio, njihova predstava uključuje publiku, što organizatori smatraju veoma bitnim aspektom za sam festival.

Na četiri punkta u podgrađu Petrovaradinske tvrđave nastupiće više od 200 izvođača iz cele Evrope, među njima i živa legenda evropske ulične muzike Klaudijo Montuori.

Urednica domaćeg i regionalnog programa Jana Katić-Čolević najavila je da će, pored pop bendova iz okruženja i naše zemlje kao što su “Porto morto”, “Fantom”, “Lepša Brena” i “Retrospektiva”, na Festivalu biti zastupljeni interesantni, još nepoznati izvođači sa konkursa.

Takođe, kako je rekla, uspostavljena je saradnja sa “Filmskim frontom” i “Festivalom filmskih autorki”, pa će u ulici Lisinskog u bioskopu biti realizovan zanimljiv filmski program.

Osnivač Festivala Borislav Beljanski izrazio je zadovoljstvo što će ta manifestacija oživeti stare vrednosti i što će akcenat biti na uličnom izvođenju muzike sa manje bina i tehnike.

Celokupni program i satnicu festivala možete videti OVDE!

Izvor: 021

Nisam sirotinja i nemojte me žaliti jer nisam bila na koncertu Andree Bočelija

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

18 Shares
Share via
Copy link