Novi Sad Vesti

Počinje Festival uličnih svirača u Novom Sadu – bogat program, koncerti i u gradskim autobusima

fus
Foto: FUS

Festival uličnih svirača – Gradić fest, 23. po redu, počeće danas, 24. avgusta, a tim povodom menja se režim saobraćaja i uvode vanredni polasci autobusa GSP-a.

Festival će početi u četvrtak u 19.30 časova povorkom kroz centar Novog Sada. „Svemirski traktor“ i DJ MKDSL (Mama kaže da sam lep) predvodiće paradu od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina do Gradića, da bi DJ MKDSL na glavnoj bini ispred Beogradske kapije uveo publiku u koncert Bojane Vunturišević, najavili su organizatori.

Povorku će pratiti performeri, plesači i „Rusty Brass Band“ iz Italije.

Na punktovima će prve festivalske večeri od 19 časova nastupiti La Famiglia Mirabella, El Loren – Pipe Bucket Drummer i Michele Roscica.

Sve ljubitelje plesa, posebno tanga, tokom prve festivalske večeri na Trgu prote Mihaldžića čeka Petrovaradinski Caminito.

Pored muzičkog programa, u sklopu Gradić bioskopa u petak i subotu od 20 časova biće prikazani kratkometražni filmovi iz selekcija Filmskog Fronta i dugometražni „Oaza“ i „Do Daske“.

Ovogodišnji Gradić fest biće na binama ispred Beogradske kapije, u Štrosmajerovoj, Beogradskoj i u Gradiću bioskopu, kao i na Trgu prote Mihaldžića i Krugu.

Vanredne linije i koncerti u autobusima GSP-a

GSP će uvesti vanredne autobuske linije tokom sva tri dana Festivala uličnih svirača.

Osim prevoza do mesta festivalskih dešavanja, posetioci će na navedenim linijama moći da uživaju u koncertima koji će se održavati u autobusima na određenim polascima (satnicu pogledajte u tabelama ispod).

Prvog dana Festivala (četvrtak, 24. avgust) autobusi će saobraćati na tri vanredne linije FUS0, FUS1 i FUS2. Linija FUS0 saobraćaće od 19 do 20.45 časova. Nakon otvaranja Bulevara Mihajla Pupina, do mesta održavanja Festivala u Podgrađu počeće da saobraćaju linije FUS1 i FUS2.

Drugog i trećeg dana festivala (petak, 25. i subota, 26. avgust) saobraćaće samo linije FUS1 i FUS2.

Na sve tri linije autobusi će se zaustavljati na zvaničnim stajalištima GSP-a i biće posebno obeleženi.

Trase vanrednih linija

FUS 0: ABC Detelinara – centar – Liman 4

Stajalište kod ABC-a u Rumenačkoj ulici (stajalište linije 3) – (levo skretanje) Bulevar kralja Petra I – (desno skretanje) Bulevar oslobođenja – (levo skretanje) Jevrejska ulica – (desno skretanje) Bulevar Mihajla Pupina (zaustavlja se na mestu početka povorke kod Banovine) – (desno skretanje) Ulica Žarka Zrenjanina – Stražilovska ulica – (desno skretanje) Bulevar cara Lazara – (levo skretanje) Fruškogorska ulica – (na kružnom toku desno) Ulica Narodnog fronta do okretnice linije 4 na Limanu 4.

Sa okretnice linije 4 autobusi će po navedenoj satnici istom trasom preko centra saobraćati do ABC Detelinara.

FUS 1: ABC Detelinara – podgrađe Petrovaradina

Stajalište kod ABC-a u Rumenačkoj ulici (stajalište linije 3) – (levo skretanje) Bulevar kralja Petra I – (desno skretanje) Bulevar oslobođenja – (levo skretanje) Jevrejska ulica – (desno skretanje) Bulevar Mihajla Pupina – Varadinski most – podgrađe Petrovaradinske tvrđave (preko puta „Aqua Dorie“) gde se trasa završava i čeka sledeći polazak.

Povratak se obavlja istom trasom, s tim što linija završava na stajalištu u Rumenačkoj ulici, nakon raskrsnice za Bulevarom Jaše Tomića.

FUS 2: Liman 4 – podgrađe Petrovaradina

Stajalište u Ulici Narodnog fronta na Limanu 4 (početno stajalište linije 4) – Ulica Narodnog fronta – (levo skretanje) Fruškogorska ulica – (desno na kružnom toku) Bulevar cara Lazara – (levo skretanje) Stražilovska ulica – Ulica Žarka Zrenjanina – (desno skretanje) Bulevar Mihajla Pupina – Varadinski most – podgrađe Petrovaradinske tvrđave (preko puta „Aqua Dorie“) gde se trasa završava i čeka se povratak.

Povratak se obavlja istom trasom, s tim što linija završava na poslednjem stajalištu u Ulici Narodnog fronta na Limanu 4.

Izmena režima saobraćaja

Pre i za vreme festivala u centru Novog Sada i Gradiću biće izmenjen režim saobraćaja. Šta će sve bviti zatvoreno za vozila možete videti OVDE.

Izvor: 021

Partijaner istetovirao festivalsku narukvicu na ruci i zaradio besplatan ulaz do kraja života

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link