Festivali Novi Sad

Zasviraj na Festivalu uličnih svirača!

Festival uličnih svirača koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave uputio je poziv svim performerima, umetnicima i umetnicama da se prijave i učestvuju na ovogodišnjem izdanju tog popularnog festivala.

Propozicije učestvovanja

Pravo da se prijave na konkurs imaju svi – pojedinci, grupe ili trupe koji svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici. I ovogodišnji Festival će svoj koncept prilagoditi Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, te će bine biti male, a izvođači i publika biti u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću.

Na Festivalu su dobrodošli scenski umetnici i umetnice iz svih umetničkih ili izvođačkih polja. Festival uličnih svirača već 18 godina neguje duh ulične umetnosti, ne ograničavajući žanr niti medij u kojem se umetnik ili umetnica izražava, i ne deleći umetnost na elitnu i popularnu.

festival-ulicnih-sviraca-2
Facebook: Festival uličnih svirača

Organizatori ove godine nude više kategorija za prijavljivanje i učestvovanje na Festivalu uličnih svirača:

  • – učesnici/e sa pokrivenim troškovima (pokriveni troškovi puta, smeštaja i honorara, maksimalan iznos honorara koji će biti isplaćen je 500 evra, a maksimalan iznos za putne troškove će biti 200 evra). U ovoj kategoriji će biti odabrano deset učesnika/ca.
  • – učesnici/e sa delimično pokrivenim troškovima (gde su pokriveni troškovi smeštaja)
  • – učesnici/e bez pokrivenih troškova (kojima će biti obezbeđeno mesto za nastup)

Uslovi za prijavu

Uz prijavu na konkurs, neophodno je priložiti minimum dve i maksimalno četiri fotografije u visokoj rezoluciji (minimum 1mb), kao i tehnički zadovoljavajući video snimak nastupa sa kojim konkurišete (sa Youtube-a i sličnih onlajn platformi). Kratka biografija učesnika ili učesnice, grupe ili trupe (do 3000 karaktera). Aplikacije koje ne budu popunjene u skladu sa zahtevima neće biti uzete u razmatranje.

Prijavu za konkurs moguće je ispuniti na sajtu Festivala i potrebno je poslati najkasnije do 1. juna 2018. godine, a rezultati konkursa biće poznati 1. jula 2018. godine.

festival-ulicnih-sviraca-3
Facebook: Festival uličnih svirača

Svi umetnici i umetnice koji budu izabrani da nastupaju na Festivalu uličnih svirača, biće lično obavešteni o tome.

Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu Festivala uličnih svirača, kao i u sredstvima javnog informisanja.

Vrlo važno!

Svi oni koji budu odabrani putem konkursa imaju pravo da ostvare zaradu od nastupa u duhu tradicije ulične umetnosti, postavljanjem obrnutog šešira za dobrovoljne priloge publike.

Festival uličnih svirača – Gradić fest

Pažljivo pogledaj naš novi video, možda se pronađeš! ? ???Brzoo upadaj na ovogodišnji ??? Festival uličnih svirača – Gradić fest#Festivaluličnihsvirača2018 #Gradićfest

Gepostet von Festival uličnih svirača am Montag, 5. Februar 2018

Foto: Jelena Blagojević , Facebook

Upoznajte najpoznatije novosadske ulične svirače – braću Daraboš

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link