Srbija Vesti

Pijačari izvojevali privremenu pobedu na sastanku sa Vučićem, bez fiskalnih kasa do daljnjeg

riblja pijaca prazna
Foto: Luftika;Riblja pijaca

Već mesecima traje saga oko uvođenja fiskalnih kasa na pijace. Pijačari su više puta protestovali protiv ove odluke, koju je inicirao ministar finansija Siniša Mali, te su više puta pijace širom zemlje bile potpuno prazne. Nedavno su održali i celodnevnu blokadu kružnog toka na Slaviji.

Danas je održan novi sastanak pijačnih prodavaca i predsednika srbije Aleksandra Vučića. Na njemu je dogovoreno da od 1. maja ipak ne bude fiskalnih kasa na pijacama širom zemlje, uprkos početku primene opšte fiskalizacije, prenosi Nova.

Prema rečima predstavnika pijačara Srđana Praštala, sastanku su prisustvovali ministar Mali i predsednik Vučić, a odlučeno je da se otvori „jedan prostor za konstruktivno rešavanje problema“.

– U mesecima koji su ispred nas radićemo na pronalaženju rešenja kako bismo sačuvali pijacu koja je deo identiteta društva. U isto vreme razgovaraćemo kako da ispoštujemo državu kroz poreze. Daleko smo od rešenja, ali fiskalne kase neće biti na pijacama od 1.maja – rekao je Praštalo.

On je naglasio da ćemo sve detalje čuti od ministra, ali da će do rešenja problema “proći meseci”.

– Mi tražimo samo da nastavimo da živimo i da svi budemo dobitnici. Zakon i dalje stupa na delo kako je planirano, samo će naš deo problema odvojeno biti rešen – dodao je on.

– Imaćemo radne grupe, pregovori će trajati. Otvaramo prostor u kojem ćemo naći rešenje. Svi naši naredni sastanci se prebacuju u Ministarstvo finansija – naglasio je Praštalo.

Preganjanja prodavaca na pijacama širom Srbije i nadležnih u ministarstvu finansija, koji su najavili punu fiskalizaciju pijaca od 1. maja, uz kazne od 300.000 do 2 miliona dinara, traju mesecima. Da li će naredni sastanci dovesti do trajnog i održivog rešenja, ostaje da se vidi.

Čuveno pitanje „Keš ili kartica?“ odlazi u istoriju, odlučan je ministar Mali

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
143 Shares
143 Shares
Share via
Copy link