Lifestyle Magazin

Pazite šta objavljujete na društvenim mrežama

Dok jednima društvene mreže služe za opuštanje, drugima su mape za prevare i manipulacije. Mnoge stvari koje objavljujete na Fejsbuku za neke su informacije od zlata. Da ne biste ostavljali tragove lopovima i prevarantima, budite oprezni i nastojte da javno ne otkrivate previše o sebi.

Datum i mesto rođenja

Iako je lepo kada vam prijatelji upute čestitku na društvenim mrežama, nije baš uputno da svi znaju kada ste i gde rođeni. To je kao da ste lopovima otkrili sigurnosne podatke bankovnog računa, jer preko tih informacija lako se stiže do matičnog broja.

Kućna adresa

Objavljivanje ovog podatka je putokaz i do onih koje ne želite da vidite na svom kućnom pragu, tako da dobro razmislite pre nego što ga obelodanite.

mobilni-telefon-i-dete

Putovanja

Svi vole da se “čekiraju” sa nekog lepog mesta, ali baš to čekaju potencijalni lopovi – da saznaju u kom trenutku ste na putu, pa da vas “posete”.

Mamino devojačko prezime

Ovaj podatak se obično nalazi u odgovoru na jedno od sigurnosnih pitanja na većini internet stranica – od elektronske pošte preko kreiranja profila na društvenim mrežama do otvaranja kreditnih kartica.

Evo kako da izbegnete neželjene goste

novosti

Share via
Copy link