Lifestyle Magazin

Pazite šta objavljujete na društvenim mrežama

Dok jednima društvene mreže služe za opuštanje, drugima su mape za prevare i manipulacije. Mnoge stvari koje objavljujete na Fejsbuku za neke su informacije od zlata. Da ne biste ostavljali tragove lopovima i prevarantima, budite oprezni i nastojte da javno ne otkrivate previše o sebi.

Datum i mesto rođenja

Iako je lepo kada vam prijatelji upute čestitku na društvenim mrežama, nije baš uputno da svi znaju kada ste i gde rođeni. To je kao da ste lopovima otkrili sigurnosne podatke bankovnog računa, jer preko tih informacija lako se stiže do matičnog broja.

Kućna adresa

Objavljivanje ovog podatka je putokaz i do onih koje ne želite da vidite na svom kućnom pragu, tako da dobro razmislite pre nego što ga obelodanite.

mobilni-telefon-i-dete

Putovanja

Svi vole da se “čekiraju” sa nekog lepog mesta, ali baš to čekaju potencijalni lopovi – da saznaju u kom trenutku ste na putu, pa da vas “posete”.

Mamino devojačko prezime

Ovaj podatak se obično nalazi u odgovoru na jedno od sigurnosnih pitanja na većini internet stranica – od elektronske pošte preko kreiranja profila na društvenim mrežama do otvaranja kreditnih kartica.

Evo kako da izbegnete neželjene goste

novosti

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link