Lifestyle Moda

Osam stvari koje morate da kažete vašem frizeru

Dobra frizura veoma je važna za samopouzdanje. Kako biste iz salona izašli sa osmehom na licu veoma je važno da svog frizera upoznate sa nekim osnovnim podacima o vama pre nego što krene “da vam radi o glavi”. Frizer koji brine o kosi mnogih slavnih ličnosti Entoni Nader ima nekoliko saveta za vas. Evo na šta bi trebalo da skrenete pažnju vašem frizeru.

Istinu i samo istinu

Najvažnije je da budete sasvim iskreni. “Ako želite na primer da promenite boju kose, jako je važno da kažete koje ste proizvode koristili u poslednje vreme, koje tehnike farbanja, da li ste se farbali kod kuće ili u salonu. To je najbolji put ka nijansi kojom ćete biti sasvim zadovoljni, ali morate ga proći zajedno, vaš frizer i vi”, kaže Nader za “Dejli mejl”.

Budžet

“Koliko će to koštati” je očigledno i očekivano pitanje, ali je mnogima ipak neprijatno da ga postave. “Nemojte se nikad uzdržavati, nije nepristojno da pitate za cenu. Na ovaj način olakšavate posao i frizeru, jer onda odmah zna koje usluge može da vam ponudi tako da budete zadovoljni i vratite se ponovo u njegov salon.”

Zbog čega vam se dopada frizura za koju ste se odlučili

Umesto da očekujete da vam frizer nekom čarolijom napravi frizuru kakvu ima Bijonse, mnogo je bolje da mu kažete zašto vam se ta frizura dopada. “Bijonse je samo jedna, i ta jedna ima na raspolaganju tim frizera i stilista 24 sata sedam dana u nedelji. Malo je verovatno da postignete isti efekat kod kuće. Umesto toga, bolje je da kažete šta vam se tačno dopada, volumen, boja… Vaš frizer tako ima veće šanse da vas ošiša i ofarba tako da budete zadovoljni”, kaže on. Izvesno je da kosu kao neka poznata ličnost čiju ste fotku doneli u salon nećete imati. Budite realni. I to nema nikakve veze s tim koliko je vešt i sposoban frizer za kojeg ste se odlučili.

Postavljajte pitanja

Saslušajte šta vam frizer predlaže i pitajte sve što vas interesuje. Jako je važno da na kraju iz salona izađete zadovoljni, ali i ošišani tako da možete isti efekat da postignete i kad sami operete kosu i isfenirate se.

Kažite frizeru koliko vremena možete da posvetite kosi ujutru

“Ako imate pet minuta na raspolaganju, vaš frizer trebalo bi to da zna jer će to odrediti način na koji će vas ošišati. Nema nikakvog smisla da imate frizuru za čije vam ‘održavanje’ treba pola sata ako vi tih pola sata nemate svakog jutra”, objašnjava Nader.

Da li pijete neke lekove

“Određeni lekovi mogu da izazovu opadanje kose, lomljenje… Zato je važno da kažete frizeru da li uzimate terapiju za neko hronično oboljenje, naročito ako je u pitanju neka hormonska terapija”, savetuje on.

Da li ste zadovoljni

Budite iskreni i recite ako niste zadovoljni frizurom. “Ako niste zadovoljni, recite to dok ste još na stolici, neprijatno je, naravno, ali tako frizer može na licu mesta da učini nešto da popravi stvari”, kaže Nader.

Koje proizvode za negu korisitite

“Možda ćete dobiti neki dobar savet, ili preporuku za neki proizvod koji bi više odgovarao vašem tipu kose”, zaključuje on.

Italijan zbog Novosađanke otvorio salon u Novom Sadu

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link