Magazin Srbija

Devojčica iz Leskovca zbunila nauku, rastu joj 3 vrste kose – ravna, kovrdžava i loknasta

devojčica kosa
Foto: privatna arhiva

Mala Sofija iz Leskovca ima kosicu za kojom bi se svako okrenuo. Negde je ravna, negde su svilene krupne lokne, a na pojedinim delovima – sitne kovrdže.

Sofija ima tri godine i tri vrste kose. Ako je pogledate spreda – kosa joj je smeđa i ravna. Pogled iz profila s jedne strane prikazuje devojčicu sa svilenim krupnim smeđim loknama. Ali okrene drugu stranu lica, videćete svetle sitne, kako ih neki zovu „afro“ lokne.

Njena mama za N1 kaže da je ovako neobična kosa počela da raste posle prvog rođendana.

– Počelo je sa jednom loknom i mi smo mislili da se to ‚ućebalo‘ od ležanja, a onda je počelo da se širi – rekla je Sofijina mama.

Kaže da se obraćala i pedijatru i frizerima kako bi saznala šta je u pitanju, ali da je od svih dobila odgovor da niko nikada nije video tako nešto i ne znaju uzrok.

– Što se tiče održavanja, još učimo i ne znamo šta da radimo pogotovo što ima tri tipa kose na glavi. Češljamo kosu samo kad je mokra – kaže mama.

N1 je pre dve godine, tragom jedne vesti iz inostranstva, saznao da u Srbiji postoje dva dečaka koja imaju „sindrom neukrotive kose“. Ova kosa raste nagore i opire se češljanju. Otac dečaka iz Kragujevca tada je ispričao da su se o kosi malog Lava sami informisali preko interneta, jer su pedijatri prvi put videli takvu kosu.

Sofijina mama kaže da zna za slučajeve dece iz Kragujevca i Lebana, ali da je kod njene ćerke u pitanju nešto drugo. Šta tačno, još nisu saznali.

Izvor: N1

Baka Mara skinula maramu i pokazala dugu kosu, nikada u životu nije išla kod frizera

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link