Venčanja

Šminka za venčanje – praktični saveti za glamurozan i svež izgled

Venčanje je jedan od najvažnijih životnih događaja u čovekovom životu. Pripreme za ovu ceremoniju mogu trajati mesecima, pa čak i čitavu godinu. S obzirom na to da je venčanje dan kada svom izabraniku govorite veliko “DA”, sasvim je razumljivo da ćete za organizaciju ovog događaja potrošiti mnogo vremena.

Neke od stavki o kojima treba da vodite računa su zakazivanje matičara i crkve (ako se odlučite za tu opciju), zatim rezervisanje prostora, odabir venčanice, odela, frizure, šminke i još mnogo toga. S obzirom na to da je ovo veliki posao i da morate misliti na svaku sitnicu, uvek vam dobro dođe profesionalna organizacija svadbi

Ukoliko izaberete ovu opciju, imaćete na raspolaganju čitav tim ljudi koji će umesto vas misliti o dekoraciji, prostoru, meniju, pa čak i muzici i pozivnicama za goste. U okviru pojedinih paketa profesionalnih organizatora i šminka zauzima važno mesto, ali paleta boja i izgled šminke su svakako na vama.

U nastavku teksta vam predlažemo kako da dođete do idealnog makeup-a i na najbolji način istaknete svoj prirodni izgled uz dozu glamura.

Priprema za šminkanje

Naša koža lica trpi različite uticaje, od izloženosti suncu, vetru, pa sve do šminke koju koristimo svakodnevno. Da bi bila zdrava, a samim tim i izgledala lepše, neophodna je adekvatna nega. U skladu sa tipom kože koji imate, potrebno je svakodnevno čišćenje i hidriranje odgovarajućim preparatima. 

Ukoliko do sada niste primenjivale ove postupke, vreme je da krenete i na taj način se pripremite, a veliki dan dočekate sa nežnom i svežom kožom koja će kao takva biti idealna podloga za šminku. Ovaj postupak je posebno važan za masnu kožu lica koja brzo upija šminku, što može biti potencijalan problem, ali ne brinite, postoji rešenje za sve. 

Preporučuje se da s vremena na vreme uradite blagi piling lica, kako biste otklonile mrtve ćelije kože, a taj postupak bi trebalo primeniti i dan pre samog događaja i tako pripremiti kožu. Na čistoj koži lica šminka će duže trajati.

Prikaz palete za šminkanje za senku

Probno šminkanje – jedna od najvažnijih stavki 

Probno šminkanje igra važnu ulogu u ovom slučaju i to ne iz pomodarstva, kako mnogi misle. Ova stavka je bitna jer ćete na taj način moći da uvidite da li šminker i vi razmišljate na isti način, da li vam se dopada kako vas je našminkao i da li je šminka dugotrajna, što je vrlo važna stavka na dan venčanja.

Takođe, još jedan bitan detalj je fotografisanje. Fotografisanjem ćete na dan svadbe zabeležiti lepe momente, a vaše fotografije će se naći ne samo u vašem, već u albumu svih gostiju. 

Iz toga razloga je veoma važno da šminka koju ste odabrali izgleda dobro na fotografijama i laska vašim crtama lica. Zato se na dan probnog šminkanja fotografišite više puta u razmaku od nekoliko sati kako biste uočili da li je šminka postojana. 

Bliži se i taj dan, evo kakva je vaša rutina

Iako će koža biti pokrivena šminkom, važno je da uradite sve kako biste je doveli u što povoljnije stanje. Nekoliko dana pre venčanja bi trebalo da odete kod kozmetičara, oblikujete obrve, ali i uklonite neželjene dlačice sa lica.

Osim rutinske nege kože o kojoj smo pisali, još nekoliko segmenata je važno kako biste izbegli pojavu bubuljica i drugih neželjenih gostiju na dan venčanja, ali i da biste u potpunosti zablistale. Mnoga istraživanja dokazala su uticaj hrane na izgled naše kože, zato predlažemo da nekoliko dana, čak i nedelja pre svadbe izbegnete slatkiše i grickalice.

Uklopite šminku uz stil venčanja

Došao je i taj dan! Pretpostavljamo da će se većina nevesta odlučiti za profesionalno šminkanje, pa nećemo pisati o podlogama za šminku, izboru kvalitetnih i postojanih pudera, karmina i senki, već se fokusiramo na stil šminkanja. 

Pre svega, šminka ne treba da bude prejaka i napadna, a za paletu boja ćete se najbolje odlučiti u odnosu na prostor u kojem se organizuje venčanje, ali i na model venčanice. 

Ukoliko ste neodlučne, predlog je da odaberete neutralne roze i braon nijanse senki, a oči naglasite ajlajnerom, dobro sređenim obrvama i izvučenim trepavicama. Još jedan savet je da naglašavate usne ili oči, a nikako jedno i drugo, jer može delovati neukusno. 

Pored toga, u svojoj torbici nosite karmin koji imate na usnama, kako biste ga popravile nakon jela i pića, kao i ogledalce i papiriće za matiranje, posebno ako imate masnu ili kombinovanu kožu lica. Ovi papirići otkloniće suvišan sjaj sa lica i omogućiti vam celodnevno uživanje bez briga!

Ovo je vaš dan, uživajte!

Verujemo da je planiranje svadbe jako naporan posao i zahteva dosta mentalnog naprezanja, razmišljanja o svim detaljima, ali i novčanih sredstava. Kada veliki dan dođe, potrudite se da brige ostavite iza sebe i uživate u zabavi koja je posvećena upravo vama i vašem partneru!

Jedan od najvažnijih dana u vašem životu ćete pamtiti pre svega po dobroj zabavi i magičnim trenucima. Najlepši detalj na vašem licu treba da bude osmeh, čak iako se šminka malo skine, a frizura opusti.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link