Poslastičarnice Recepti

Originalan frozen jogurt i u Novom Sadu

Prošetali smo do Detelinare da probamo nešto novo. Slično je sladoledu, ali sa manje kalorija. Slično je jogurtu, ali manje kiselo. Radi se o frozen jogurtu, iz kafe poslastičarnice My Yoggy.

Razgovarali smo sa vlasnikom Milošem Lazarevićem  koji nam je rekao nešto više o ovoj ukusnoj poslastici.

– Frozen jogurt je nova poslastica na našem tržištu. Baza su jogurt i sladoled, zatim se dodaju dodaci i prelivi. Ovo je zdravije od sladoleda jer ima manje masti, šećera i kalorija, a jede se i zimi i leti, pošto nije toliko hladan kao sladoled – kaže on.

poslasticarnica-jogurt-novisad

Možete napraviti sami svoju savršenu kombinaciju, od žitarica, voća ili komadića čokolade. Jogurt je bez glutena, sadrži proteine i ima samo 1.5% masti. U njemu se nalaze aktivne kulture, dobre bakterije odlične za digestivni trakt, a proizvod je bogat kalcijumom, pa je ovo odličan doručak ili užina.

poslasticarnica jogurt-novisad

Osim u frozen jogurtu, ovde možete uživati i u tortama na parče, domaćoj štrudli sa makom ili orasima, baklavama i sitnim kolačima. U baštici možete predahnuti i uz kafu, sveže ceđene sokove, ili smooth-ije. Ako vam torta treba za proslavu, možete je poručiti, a ko ste u prolazu svratite po kafu za poneti, i nemojte zaboraviti cupcakes u teglici koju možete poneti.

poslasticarnica-jogurt (3)-novisad

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

komentar

Klikni da objaviš komentar

169 Shares
169 Shares
Share via
Copy link