Beograd Magazin

Oko sokolovo u sudaru sa vojnim džipom kao simbolički sukob Vulina i Stefanovića

oko sokolovo i vojni džip
Foto: Tviter Zlibot2020

„Ljudi, majmun ulazi u tenak. Biće katastrofa“ je legendarna replika iz filma „Underground“ Emira Kusturice, koju izgovara još legendarniji glumac Borivoje „Bora“ Todorović. Srpski crnohumorni nadrealizam juče je dobio novu dimenziju na ulicama Beograda.

Došlo je do sudara vojnog džipa i luksuznog vozila komunalne policije sa nadzornim sistemom „Oko sokolovo“ u Južnom Bulevaru. Mnogobrojni građani uslikali su neobičnu scenu i nezgodu u kojoj, na sreću, nije bilo povređenih, a sve su podelili na svojim društvenim mrežama uz mnogobrojne duhovite opaske.

Inicijativa Ne davimo Beograd je na svom Tviter nalogu takođe podelila ovu fotografiju uz ironičan natpis: „Vojni udar ili policijska država?!“

Pojedini građani su se u komentarima raspitivali za koliko novca mogu kupiti džipa sada kada je oštećen, a bilo je i onih podrugljivih – Oko sokolovo, pamet ćuranska.

U ovom sudaru može se pronaći još jedna simbolika. U toku je Vulinova čistka u MUP-u Srbije, u resoru koji je do skora vodio Nebojša Stefanović. Njih dvojica su zamenili ministarstva, a od tada traje istraga ljudi koji su bliski prethodnom ministru Stefanoviću.

Građani sačekali Vulina ispred Sava centra: “Ministre, kad ćete na robiju?”  (VIDEO)

OGLAS

PARTNERI SAJTA


477 Shares
477 Shares
Share via
Copy link