Novi Sad Vesti

Bliski saradnik Aleksandra Vuliina uhapšen na Kosovu zbog sumnje na krađu identiteta

vulin kratak spoj

Kosovska policija uhapsila je M. K. u Leposaviću zbog sumnje na krađu identiteta.

To je potvrdio zamenik komandira KP za region Sever Veton Eljšani.

Iz policije navode da su imali informaciju o mogućem izvršenju krivičnog dela krađa identiteta, te da su ga službenici redovne jedinice KP danas zaustavili na teritoriji opštine Leposavić, a potom i uhapsili.

– Ova osoba ima dva identiteta – jedan za srpska dokumenta, a drugi za kosovsku dokumentaciju – kazao je za KoSSev Veton Eljšani.

Određeno mu je 48-časovno zadržavanje.

Policija je ujedno izvršila pretres njegove kuće u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde je pronašla i zaplenila dokazni materijal, naveo je za KoSSev Eljšani, bez preciziranja šta je zaplenjeno.

Iako se za sada tereti zvanično za krađu identiteta, Eljšani navodi da postoji mogućnost da će krivično delo biti prekvalifikovano u zavisnosti od daljeg toka istrage.

– Sumnja se da je uzeo nečije podatke, ali videćemo, ukoliko nije to, promeniće se kvalifikacija krivičnog dela – naveo je.

M. K. je više godina bio angažovan u Mreži “Most” na radnoj poziciji novinara, odnosno člana nadzornog odbora ove mreže. Takođe važi i za bliskog saradnika nekadašnjeg direktora Kancelarije za KiM Aleksandra Vulina i funkcionera u njegovoj stranci Pokret socijalista.

U vreme kada je Vulin upravljao Kancelarijom za KiM, M. K je na terenu je bio zadužen za odnose sa medijima.

Izvor: KoSSev

Vulin ponovo imao “kratak spoj”, uhvaćen u nadahnutom dijalogu sa samim sobom (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link