Lifestyle

Novosadska radionica Kristina slavi 20. godišnjicu

Radionica Kristina iz Novog Sada već punih 20 godina pravi najukusnije torte, kolače, slani, slatki i posni program za svadbe, rođendane i mnoge druge proslave.

torta-luftika-rodjendan
Aleksandar Kamasi

Zanimljivo je da je radionica Kristina, kao porodičan biznis, uspeo da opstane i prednjači punih 20 godina. Oni vode računa o svakom detalju, pa su tako osmislili i program za dijabetičare i one koji su alergični na gluten, a o tome vodi računa Kristinina mama koja je medicinar.

kristina-balasevic
kristina

Novosađani najviše poručuju svadbarsku i rođendansku nugat tortu od lešnika i čokolade iz poslastičarnice Kristina, a novosadski portal Luftika je imao čast da se baš ovakva torta nađe na prvom rođendanu portala. Od voćnih je najtraženiji voćni kapri sa šumskim voćem. U letnjoj sezoni su popularni sladoledi neobičnih ukusa poput snikersa, jogura, ludilaba. Mađarska torta ludilab se sastoji od čokolade  sa višnjom, a sladokusci koji u poslastičarnicu dolaze zbog ove torte često traže da im prepolove parče i spakuju da ponesu.

kristina-poslasticarnica-novisad
Foto: Jovana Rakić ©

– I pored 300 svadbarskih i 700 dečijih torti, kupci dolaze sa novim idejama, jer na Internetu se uvek može naći nešto novo – kaže vlasnica Kristina i dodaje da je do sada njihova poslastičarnica uspela da odgovori na svaki novi izazov kada su torte u pitanju.

kristina-kolac
Privatna arhiva

Od slanog programa, koji se poručuje, u ponudi imaju slane rolate, rafaelo kugle i druge komadne slaniše.  Za sve koji se pridržavaju posta tu su i posni kokteli, pužići sa posnim sirom, pogačice sa krompirom, pogačice sa sojom štangle sa orasima, lisnato testo sa šampinjonima, šargarepom i krompirom, sa povrćem kore, posne ruska i plazma torta, kao i mnogi drugi proizvodi.

Radionica Kristina je osnovana 1996. godine u Novom Sadu kao radionica u ulici Iva Ćipika broj 15. Oni su godišnjicu, 20 godina uspešnog rada, proslavili tako što su otvorili poslastičarnicu Kristina na Somborskom bulevaru broj 14/e.

Više o najlepšim novosadskim tortama

 

 

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
26 Shares
Share via
Copy link