Magazin

Četiri Novosađanke pastu u Veneciji platile 14.000 dinara, tu je i „skriveni trošak“

venecija
Printscreen

Venecija je oduvek važila za skupu destinaciju, ali to ne sprečava da se iznova i iznova iznenadimo na cene sa ove lokacije.

Četiri Novosađanke poslale su redakciji Telegrafa račun iz „grada na vodi“, gde su klasičan italijanski ručak platile 14.000 dinara. Kako priča jedna od njih, cena nije sporna, ali ju je iznenadio „skriveni trošak“.

Pored kuvera, devojkama je naplaćena i usluga, tzv. „servizio“ na italijanskom. Reč je o usluzi, u koji je uračunat i bakšiš.

Obično se naplaćuje kada je veća grupa u pitanju i iznosi između 15 i 20 odsto od računa, i u slučaju da se nalazi na njemu – niste dužni da ostavite dodatni bakšiš piše na blogu annaeverywhere.

Međutim, ko ovo ne zna, ni ne čudi što ga dodatni trošak buni.

– Kuver su naplatili 2 evra po osobi i nije nam bilo jasno na šta se onda ‘usluga’ odnosi ako smo već platile kuver. Uslugu smo platile dodatnih 13 evra – priča jedna od drugarica za Telegraf Biznis.

Ali, ni ostale stavke na računu nisu zanemarljive. I dok je aperol 7 evra, što je možda i nešto jeftinija cena u odnosu na druge italijanske gradove, flašica vode je čak 5 evra, odnosno 600 dinara.

Porcija špageta „bolonjeze“ je 18,50 evra (skoro 2.200 dinara).

Naposletku, osnovni račun je bio 108 evra za četiri osobe, a kada se na to dodata i „servizio“ od 13 evra, dolazimo do računice od 121 evro za ručak.

Kako je nastala Venecija, najromantičniji grad na svetu na „drvenim nogam“

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link