Lifestyle Vesti Novi Sad

Novosađani ove stvari neće zaboraviti

Na društvenim mrežama se pojavljuju stranice koje nas podsećaju na sve one stvari koje smo imali u detinjstvu, a vremenom ih verovatno zaboravili. Da li se sećate kako je vaša baka spremala pitu sa višnjama, iz čega ste jeli, šta ste pili čime ste se igrali?

Jedna od takvih stranica na Facebooku je Kad smo bili mali mi smo se igrali na ulici, ne online… Administratori stranice Marko i Jasmina podsetili su na sve one sitnice koje život znače. Nekada novogodišnju jelku smo urašavali, bombonama, takozvanim salonkama.

salonke-detinjstvo
Facebook ©

Omiljeno jelo nam se sastojalo od paprike, masti i hleba, a najbolji osećaj je bio kada ovo jelo jedete na ulici sa drugom decom iz komšiluka. Kako kažu to je bila srpska nutela. Pitam se koje jelo hit među današnjom decom.

Činjenica je da deca danas više vremena provode za računarom, nego napolju. Današnju decu roditelji ne mogu da nagovore da izađu napolje, a nas roditelji nisu mogli da ubede da uđemo u kuću.

Omiljene crtaće smo gledali pre dnevnika u 7 i 15 što je i naziv druge stranice na Facebooku koja isto skuplja fotografije koje nas podsećaju na detinjstvo. Cipelići, Tom i Džeri, Vuk Vučko, Minja Subota, Branko Kockica samo su neki od junaka našeg detinjstva.

cipelici-detinjstvo
Facebook ©

Nama je znak da treba da uđemo u kuću bio trenutak kad se uključi ulična rasveta, a šta li je današnjoj deci znak da treba da izađu napolje. Nas je u kuću mogao naterati samo crtani film koji se retko puštao ili babina pita sa višnjama. Nekada smo bili i kažnjeni kada bi se dugo zadržali napolju. Omiljene igre su nam bile preskakanje lastiša, školice, između dve vatre.

pita-sa-visnjama
Facebook ©

Sve je to bilo deo našeg detinjstva koje ne smemo zaboraviti. I dok se pitamo šta će današnji klinci pamtiti ironija je što nas na naše detinjstvo podsećaju stranice na društvenim mrežama i to online.

Više o tome gde zaprositi devojku u Novom Sadu

Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

108 Shares
108 Shares
Share via
Copy link