Film Magazin

Miloš Biković o teškom detinjstvu i mladosti u kobnim 90-tim: Pravio sam i ja greške

miloš biković
Foto: Printscreen

Miloš Biković kroz setu progovorio od teškom detinjstvu: Možda će moj sin imati bogatog oca, ali ja nisam imao tu sreću

Jedan je od najpopularnijih domaćih glumaca mlađe generacije, a s obzirom na to da je svestan svog uticaja na mlade, kad god ima priliku ukazuje na vrednosti koje bi trebalo da slede. Miloš Biković u detinjstvu nije živeo u izobilju, zbog čega je naučio da još više ceni ono što ima i što su roditelji mogli da mu priušte, ali i da se bori za ostvarenje svojih snova, piše Lepa i srećna.

– Život nije lak ni za koga od nas. Možda će moj sin imati bogatog oca, ali ja nisam imao tu sreću. U ranoj mladosti sam naučio da se odričem onoga što roditelji ne mogu da mi priušte. To me nije umanjilo kao dečaka, kasnije tinejdžera i muškarca. Oni koji su imali sve nisu znali vrednosti ne samo materijalnih stvari, već i onih životnih. Kod mene se uvek javljala želja da sebi zacrtam ciljeve takve da mi za njih treba snaga celog uma i tela. Mali snovi do kojih se lako dođe nikada nisu značili ništa“, rekao je Biković.

O počecima svoje karijere i želji da se bavi glumom govori sa puno žara.

– Odabrao sam da se bavim glumom kako bih mogao da se igram sa svim onim što je intrigantno. U vreme kada sam bio tinejdžer, kriminal se takođe popularizovao i tada su mnogi krenuli pogrešnim putem. Moja generacija se strašno ložila na film „Vidimo se u čitulji“. Citirali su glavne likove i doživljavali taj svet kao sebi blizak. S druge strane, ja to nikada nisam doživljavao kao realan život iako mi je bilo zanimljivo da takve stvari analiziram, a da ne štetim svojoj zajednici, ispričao je glumac, koji se osvrnuo i na poroke koji su danas mladima, nažalost, na dohvat ruke.

– Neka vam uvek bude u glavi da su disciplina i rad na sebi jedino što može da vas izdigne iz prašine. Svaka budala može da uzme džoint da se naduva ili ekser da se pokaže pred društvom, a zašto biste bili još jedna u nizu budala? Ne postoji nijedan opravdan razlog za to, ma koliko da se često osećate loše, neprihvaćeno ili kao čudak. Pravio sam i ja greške, daleko od toga da sam sve u životu radio ispravno, ali nisam dozvolio da me to skloni s puta ka ostvarenju snova, poručio je Biković tinejdžerima i za kraj dodao da sve manje koristi društvene mreže, jer želi da uživa u realnim stvarima koje ga okružuju.

– Telefon uzimam samo kada tokom snimanja imam pauzu. Svoje slobodno vreme ne trošim na društvenim mrežama, jer je toliko kreativnijih i kvalitetnijih stvari koje ne želim da ispustim. Baš sam nedavno shvatio da ću umreti, a da nisam pročitao sve knjige koje želim da pročitam. Od tada sam još stroži prema sebi, zaključio je glumac.

Izvor: Lepa i srećna

Eva Ras oplela po Milošu Bikoviću: Đubre, više mu ni dobar dan ne kažem!

52 Shares
Share via
Copy link