Novi Sad

Raspisan novi tender za poligon za ekstremne sportove u Novom Sadu, rok za ponude 2. mart

Screenshot

Nakon što je na prošlogodišnjem tenderu, u decembru mesecu, javna nabavka obustavljena, jer jedini ponuđač nije dostavio validnu dokumentaciju, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad raspisala je novi tender za izgradnju poligona za ekstremne sportove.

U sklopu uređenja prostora Kineske četvrti, projektnim zadatkom je planirano da grad dobije poligone za pamptrek i parkur.

Izgradnja staze za biciklizam i parka za rekreaciju planirane su na prostoru kod Češkog magacina (bivšeg NS Tajma), iza studentskih domova, na površinama od oko 900 i 1700 m2. Sadržaji su osmišljeni kako bi se obogatila sportska infrastruktura grada.

Vrednost nabavke procenjena je na 25 miliona dinara.

Projekat mora da bude u skladu sa postojećim zonama zaštite

Prilikom realizacije ovog projekta, pošto je u pitanju priobalje Dunava, neophodno je parterno uređenje bude prilagođeno zonama zaštite i postojećem stanju vegetacije, kako bi se uklopilo u postojeći ambijent. Planirano je dodatno ozelenavanje i opremanje mobilijarom.

Staza za biciklizam, pogodna za vožnju rolera, skejtborda i trotineta, u formi srca/slova M, dužine 47 metara, takođe bi trebala da bude prilagođena osobama sa invaliditetom.

Traseri koji se budu bavili parkurom u predviđenom rekreacionom parku, na raspolaganju bi trebali da imaju mobilijar poput „pauk“ kaveza, vratila, prečke za preskakanje, lopte za preciznost, precizne krive, osovine za ravnotežu, penjalice i precizne grede.

Ograničenja gradnje u pojasu uz nasip

„Planom detaljne regulacije površina od oko 900 m2 (dimenzija 18 h 50 metara) nalazi se u režimu zaštitnog pojasa nasipa (od 30 do 50 metara) i tu je moguća gradnja gradnja parkinga, otvorenih sportskih terena i podzemne infrastrukture. Slična situacija je i sa severnim, gornjim delom površine od oko 1.700 m2 (37×6,5 metara). U južnom, donjem delu deo u zaštitnoj zoni nasipa od 10 do 30 metara, dozvoljena je niskogradnja, staze i parking prostor, ali je zabranjena gradnja nadzemnih objekata, postavljanje ograde i podzemne infrastrukture“, prenosi eKapija.

Izvor: B92/ekapija.com

Novi Sad, grad sa najviše biciklista u Srbiji, broj dvotočkaša tokom pandemije uvećan za 10.000

OGLAS

Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
16 Shares
Copy link