Magazin Novi Sad

Obustavljen tender za Festival svetla u Novom Sadu, nema zainteresovanih za 35 miliona

tesla light galery
Foto: Konkursna dokumentacija

Tender za instalaciju “Tesla Light Gallery” Festivala svetla u okviru projekta Novi Sad 2021 –“Evropska prestonica kulture“ je obustavjen. Za tender koji je objavljen 6. juna a zavšen 7. jula nije bilo zainteresovanih.

Novi Sad je trebalo da za instalaciju Festivala svetla – “Tesla Light Gallery” u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave izdvoji 35 miliona dinara.

Ovo je procenjena vrednost tendera koji je raspisala Uprava za građevinsko zemljište i investicije u kojem se traži ponuđač koji će nabaviti i ugraditi opremu za ovaj festival, koja je zapravo ukrasna rasveta.

Planirano je da je “Tesla Light Gallery” kao jedinstveni svetlosni događaj u podgrađu Petrovaradinske tvrđave bude organizovan u decembru ove i januaru naredne godine.

javna nabavka
Foto: Printskirn

U toku tendera izmenjeno je više stavki koje nisu bile kompletne te je tekst morao da se dopuni a kao jedan od uslova dodato je da u nadmetanju mogu učestovati ponuđač koji  je u prethodne 3  godine do roka za podnošenje ponuda postavio/montirao minimum 1  objekat koji u svom konstruktivnom sistemu ima primenu čeličnih konstrukcija u vrednosti od minimum 5.000.000,00 dinara bez PDV-a. Takođe je potrebno da  je ponuđač u prethodne 3  godine do roka za podnošenje ponuda izvršio postavljanje/montažu i puštanje u rad rasvetnog sistema kojim je dekorativno osvetljen objekat od kulturno – istorijskog značaja ili objekat u zaštićenim zonama.

Kako je postupak obustavljen, čini se da ovakvih izvođača nema i da je upitno da li će Novi Sad uopšte dobiti planirani Festival svetla.

Novi Sad je Evropska prestonica mladih za 2019. godinu!

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

31 Shares
Share via
Copy link