Magazin Novi Sad

Obustavljen tender za Festival svetla u Novom Sadu, nema zainteresovanih za 35 miliona

tesla light galery
Foto: Konkursna dokumentacija

Tender za instalaciju “Tesla Light Gallery” Festivala svetla u okviru projekta Novi Sad 2021 –“Evropska prestonica kulture“ je obustavjen. Za tender koji je objavljen 6. juna a zavšen 7. jula nije bilo zainteresovanih.

Novi Sad je trebalo da za instalaciju Festivala svetla – “Tesla Light Gallery” u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave izdvoji 35 miliona dinara.

Ovo je procenjena vrednost tendera koji je raspisala Uprava za građevinsko zemljište i investicije u kojem se traži ponuđač koji će nabaviti i ugraditi opremu za ovaj festival, koja je zapravo ukrasna rasveta.

Planirano je da je “Tesla Light Gallery” kao jedinstveni svetlosni događaj u podgrađu Petrovaradinske tvrđave bude organizovan u decembru ove i januaru naredne godine.

javna nabavka
Foto: Printskirn

U toku tendera izmenjeno je više stavki koje nisu bile kompletne te je tekst morao da se dopuni a kao jedan od uslova dodato je da u nadmetanju mogu učestovati ponuđač koji  je u prethodne 3  godine do roka za podnošenje ponuda postavio/montirao minimum 1  objekat koji u svom konstruktivnom sistemu ima primenu čeličnih konstrukcija u vrednosti od minimum 5.000.000,00 dinara bez PDV-a. Takođe je potrebno da  je ponuđač u prethodne 3  godine do roka za podnošenje ponuda izvršio postavljanje/montažu i puštanje u rad rasvetnog sistema kojim je dekorativno osvetljen objekat od kulturno – istorijskog značaja ili objekat u zaštićenim zonama.

Kako je postupak obustavljen, čini se da ovakvih izvođača nema i da je upitno da li će Novi Sad uopšte dobiti planirani Festival svetla.

Novi Sad je Evropska prestonica mladih za 2019. godinu!

15 Shares
Share via
Copy link