Novi Sad Vesti

Novosadski biciklisti voze u čast Ivana Davosira, urbane legende grada i pionira planinskog biciklizma

ivan davosir
Ivan Davosir, foto: Dejan Bogdanović

Ivan Davosir, vlasnik novosadskog „Fanatika“ i pionir planinskog biciklizma u Srbiji, preminuo je u svojoj 61. godini u svom rodnom Novom Sadu. Davosir je rođen  26.08.1961. godine.

Osnivanjem kluba „Fanatik“ Davosir dovodi planinski biciklizam u Novi Sad ali i Srbiju, pre toga takvih klubova kod nas nije bilo. Fanatik je danas brend, servis i prodavnica biciklova i biciklo opreme, a ostao je najtrofejniji domaći klub koji je lansirao mnoga velika imena srpskog biciklizma.

Bio je i sam najtrofejniji takmičar planinskog biciklizma, više puta je osvajao prvenstva i kupove Jugoslavije i Srbije, Fruškogorski planinsko-biciklistički maraton, kao i medalje na Svetskom kupu u masters kategoriji.

Dugo godina je Ivan Davrosin sa svojom ekipom entuzijasta iz kluba organizovao jednu od posećenijih manifestacija biciklizma, Fruškogorski planinsko-biciklistički maraton.

Svoj pečat na sportskoj sceni ostavio i kao selektor naše reprezentacije u planinskom biciklizmu, gde je podneo ostavku zbog neslaganja sa načinom funkcionisanja Biciklističkog saveza Srbije.

Biciklisti ali i ostali sugrađani će Ivana pamtiti kao velikog borca i vizionara, čoveka ogromne pokretačke energije koji nije znao da odustane, sa velikom verom u ljude i karakterom koji se retko sreće.

Veliki broj biciklista, prijatelja i simpatizera Ivana Davosira se od njega oprašta na društvenim mrežama dirljivim rečima.

U Nedelju novosadski biciklisti voze komemorijalnu vožnju za preminulog kolegu.

Poslednji pozdrav šampione, nek’ ti je vetar u leđa.

Lazar od bicikala pravi vozila na 3 točka koja ne zagađuju okolinu, jeftina i laka kao pero

Adrijana Antunović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

93 Shares
Share via
Copy link