Magazin Novi Sad

Bora Novaković: Novi Sad je postao sigurna kuća za kriminalce

Izvor: N1/arhiva

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković upitao je danas ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina u otvorenom pismu kada će se u policiji prestati sa praksom kadrovskih rešenja koja podrazumevaju višak lojalnosti i manjak profesionalnosti.

Novaković je u otvorenom pismu, povodom hapšenja načelnika novosadske policije Slobodana Malešića zbog trgovine uticajem, od Vulina zatražio da objasni sporne momente koji su pratili to kadrovsko rešenje.

Prema njegovim rečima, Malešić je bio u dobrim odnosima sa kontraverznim biznismenom Zvonkom Veselinovićem, koji je, kako je rekao, lično u Novom Sadu upleten u sve velike poslove gradjevinske mafije.

„Zbog toga je bilo potpuno jasno da Slobodan Malešić nije u naš grad poslan da poštuje zakon, nego da štiti kriminalce“, ocenio je on.

Novaković je naveo je da je Malešić i lični prijatelj vlasnika kompanije „Galens“ Nebojše Petrića, koja je, prema njegovim rečima, urbanistički i gradjevinski okupirala i razorila Novi Sad uz neskrivenu podršku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Dodao je da Malešić pre imenovanja na mesto načelnika novosadske policije nije imao nijedan sekund profesionalnog iskustva u tom gradu.

„Podsećam da je tu praksu utemeljila Dijana Hrkalović, kada je smenjen Stevan Krstić, koji je celu karijeru proveo u Novom Sadu, a nametnut je Siniša Radaković, koji je pre toga bio prvi policajac beogradske opštine Vračar“, kazao je Novaković.

On je istakao da je Malešić drugi vodeći čovek novosadske policije koji je uhapšen u kratkom vremenskom intervalu, nakon Milorada Šušnjića, koji je sa te pozicije smenjen.U međuvremenu, Novi Sad je postao Eldorado i sigurna kuća za kriminalce.

Šef novosadske policije organizator kriminalne grupe, tužilaštvo o detaljima hapšenja

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

130 Shares
130 Shares
Share via
Copy link