montebello-desert
Pixabay.com
Poslastičarnice Recepti

Nova francuska poslastica Montebello stigla u Novi Sad

Bila sezona jagoda ili ne, recepti sa ovim voćem su uvek aktuelni. Od sada možete probati originalnu francusku poslasticu, Montebello, sa jagodama i pistaćima i u našem gradu u poslastičarnici Slatiki dan.

#new #red #sweet #slatkidan #jagode #france

A photo posted by Marina Mandadzic (@mandadzic) on

Možda niste nikada čuli za Montebello, jer do sada niko ovde, u našem gradu, nije pravio ovaj originalni francuski delikates. Po recepturi francuskih poslastičara jedino u poslastičarnici Slatki dan imate priliku da uživate tortici, odličnoj kombinaciji jagoda i pistaća. U Francuskoj je Montebello veoma poznat i postoji dosta različitih verzija recepta po kom ga spremaju francuski poslastičari.

jagoda-montebello
Pixabay.com

Za naše podneblje je možda neobična kombinacija pistaća i jagoda, ali se ova dva ukusa savršeno uklapaju i dobijate zdravo, ukusno, slatko savršenstvo. Ono po čemu se poslastičarnica Slatki dan razlikuje od drugih jeste to što koriste zdrave sastojke i ne upotrebljavaju gluten i brašno, pa tako za Motebello koriste sveže jagode i pistaće. Podloga je dacquise biskvit koji se sastoji od belanaca, pistaća i badema, a ne sadrži brašno i gluten. Unutrašnjost ovog delikatesa čini krem od pistaća koji je 100 odsto prirodan i sastoji se od žumanaca, mlečne pavlake, paste od pistaća i šećera, jer bez šećera se, kako bi francuski poslastičari rekli, ne može. Kao šlag na torti, na vrhu ove tortice se nalaze sveže jagode i pistaći.

Ovaj delikates francuskih poslastičara je idealan za ovu sezonu svežih jagoda, a kako nam se bliži leto i period vrućina predlažemo da se uputite na Liman, u ulicu Narodnog fronta, u Slatki dan i probate novi voćni užitak.

kolaci-slatki-dan-novisad
Foto: Milenko Stanković

Možemo vam preneti i naše utiske o Montebellu, jer smo ga probali i čini nam se da davno nismo jeli nešto toliko osvežavajuće, slatko i zdravo. I malo parče ove tortice je dovoljno da se zadovolje sva čula i da, poput Francuza, hedonistički uživate u malom, kvalitetnom slatkišu.

Pročitajte o poslastičarnici Slatki dan

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share