Magazin

Čokoladno carstvo u poslastičarnici NS Slatki Snovi

Svi su snovi slatki, zar ne? E pa, neki snovi su slađi od drugih snova, kao što je slučaj sa poslastičarnicom NS Slatki snovi koja je jedinstvena po mnogo čemu.

Jedina je poslastičarnica u Vojvodini koja je svoju zanimjivu ponudu bazirala na osnovu najepših poslastica sa čokoladnim musevima i glazurama od čokolade. Vlasnik Bogdan Milutinović iskustvo je stekao na brodovima, rame uz rame sa najboljim kuvarima i majstorima poslastičarstva.

bogdan_milutinovic
Foto: Marko Subotin

Ono što je posebno zanimljivo, jeste da ovde možete dobiti i popularne torte sa tzv. paučina glazurom, koje su u poslednje vreme postale pravi hit i mnogima je to omiljena torta. Ljubitelje čokolade će obradovati činjenica da možete naručiti tortu po želji i od sastojaka koje vi želite. Pa su tako najčešće tražene torte one koje sadrže isključivo čokoladu, a posebno je popularna torta od crne čokolade sa drobljenom čokoladom i čokoladnim bavarskim kremom, a glazurom od mlečne čokolade sa drobljenim bademima. Čokolada, čokolada, čokolada…

Možete izabrati oblik i glazuru po želji, a primera radi zaljubljeni znaju da čokoladna torta u obliku srca sasvim tačno prenosu željenu poruku, pa eto ideje za rođendane, godišnjice i druga slavlja.

Foto: Marko Subotin
Foto: Marko Subotin

Torte iz poslastičarnice NS Slatki snovi poznate su po svojim specifičnim glazurama, bez fondana i margarina, napravljene samo od čokolade i meda, a glazura može biti u boji koju vi odaberete. Torta u malom, ili poznati francuski kolač entremet takođe dolazi sa ovom zdravom glazurom i u boji i obliku koji vi želite… Osim pomentog, poslastičarnica ima i još jedan adut – čiz kejk koji se pravi sa svežim sosom od voća!

kolaci_ns_slatki_snovi
Foto: Marko Subotin

Ušuškana poslastičarnica u ulici Alekse Šantića broj 24 (preko puta Puškinove 29), odiše domaćom atmosferom čemu uveliko doprinose stalne mušterije, kojima je ovo svakodnevna stanica na povratku kući sa pijace ili sa posla. Naročito su zadovoljne mušterije starijih generacija, jer ovde osim modernih torti i po izgledu i po ukusu, mogu po veoma povoljnim cenama dobiti domaće kolače, tako željene u svakom domu.

ns_slatki_snovi_decak
Foto: Marko Subotin

Baklave, princes krofne, krempite, i mnoge druge kolače Bogdan sprema na tradicionalni način, a mušterije to cene i poštuju. Najmlađima je naročito zanimljiv kolač na štapiću, čokoladni kolač u obliku sladoleda, ali neuporedivo boljeg ukusa od nezdravih kupovnih sladoleda istog oblika.

Po mnogo čemu dobro uklopljen spoj modernog i tradicionalnog u ovoj postastičarnici je za kratko vreme osvojio srca mnogih Novosađana. Osim toga, Bogdan Milutinović pravi i posebne čokoladne fontane za svadbe, a on se specijalizovao i za karving art (atraktivno rezbarenje voća) kao i pravljenje šampanjac kupola. On je jedini u Srbiji koji ima licencu za tako nešto, a za Luftiku kaže da mu za pravljenje jedne kupolu od šampanjca treba oko 20 minuta. Kako kaže, nijednom mu do sada nije pala, a gostima na svadbama je to posebna atrakcija, koju su do skora viđali samo u filmovima.

ns_slatki_snovi_fontana
Foto: Marko Risić
Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Poslastičarnica NS Slatki snovi radi torte i kolače po porudžbini, kao i dostavu na kućnu adresu, i može vam biti pravi partner za sve vrste slavlja ili najlepši užitak onim danima kada vam se „jede nešto slatko“. Pratite ih na njihovoj Facebook stranici ili Instagram profilu.

Pogledajte više o ovoj poslastičarnici u galeriji

Pročitajte više o poslastičarnicama u Novom Sadu

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

103 Shares
103 Shares
Share via
Copy link