Poslastičarnice Recepti

Gde u Novom Sadu možete probati ove poslastice?

Ovog puta vodimo vas na mesta gde možete probati originalne italijanske i francuske torte i kolače i to u Novom Sadu. Ljubitelji slatkih ukusa spremite se da probate nove delikatese u našem gradu.

Tiramisu

Tradicionalni italijanski kolač Tiramisu možete jesti i u Novom Sadu u restoranu Sabbiadoro. Zanimljivo je da se Tiramisu sa italijanskog prevodi kao pokupi me, razbudi me, razvedri me, što je sasvim logično s obzirom na to da ovaj kolač sadrži kafu. Ovaj kolač idealno ide uz neko dobro italijansko vino. Oni koji vole da spremaju Tiramisu bi rekli da se ova poslastica brzo sprema, ali nijanse u ukusu razlikuju tradicionalni italijanski Tiramisu od svih drugih kopija originala.

Montebello

#new #red #sweet #slatkidan #jagode #france

Фотографија корисника Marina Mandadzic (@mandadzic) дана

Originalnu francusku poslasticu, Montebello, sa jagodama i pistaćima možete probati i u našem gradu u poslastičarnici Slatiki dan. Zanimljivo je da je ovu novu torticu možete probati samo u ovoj novosadskoj poslatičarnici. Montebello je u Francuskoj poznat i postoji dosta verzija recepta po kojima ga spremaju. Podloga je dacquise biskvit od belanaca, pistaća i badema, bez brašna i glutena. Unutrašnjost je krem od pistaća, a sastoji se od žumanaca, mlečne pavlake, paste od pistaća i šećera. Na vrhu ove tortice su sveže jagode i pistaći.

Čizkejk

#cheesecake #sabbiadoro #novisad #sweet #desert #mmm

Фотографија корисника Marina Mandadzic (@mandadzic) дана

Ljudi se dele na one koji vole i oni koje ne vole kolače sa sirom. Ljubitelji Čizkejka su potvrdili da poseban kvalitet ima onaj koji pripremaju u restoranu Sabbiadoro. Postoje informacije da Čizkejk potiče iz antičke Grčke, ali to nismo proveravali, jedino što smo proverili jeste kvalitet ovog kolača u restoranu Sabbiadoro.

Limun tart

slatki-dan-tortica
privatna ahriva

Još jedna poslastica od francuskih poslastičara stiže pravo u Novi Sad, u poslastičarnicu Slatki Dan. Piškota od maslaca i badema, a fil od krema od limuna i od gore piškota od belanaca. I ova tortica se ubraja u letnje, osvežavajuće poslastice koje vam preporučujemo.

Zavirite u svet novosadskih poslastičarnica

 

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
47 Shares
Share via
Copy link