Magazin Svet

Vijetnamac nije spavao 60 godina i svako veče radi istu stvar jer ne može da zaspi (VIDEO)

vijetnamac

Da li možete da zamislite da ne spavate tri večeri zaredom? Ako bi vam tako nešto i pošlo za rukom, sigurno bi ostavilo ozbiljne posledice na vaše mentalno zdravlje.

Međutim, jedan čovek tvrdi da nije spavao punih 60 godina i ako je to istina, ne možemo ni da zamislimo šta se odvija u njegovoj glavi.

Ovo zvuči gotovo nemoguće, međutim Taj Ngok (80) farmer iz Vijetnama tvrdi da nije spavao upravo šest decenija.

Dramatična promena u njegovom životu dogodila se 1962. godine u vreme Vijetnamskog rata. Čovek se jednog dana probudio i više nije mogao da zaspi.

Poznati jutjuber, Dru Binski, posetio je Ngoka pre nekoliko meseci i objavio intervju s njim. On je želeo da sazna kako farmer provodi svoje vreme.

– Putovao sam do malog sela na jugu Vijetnama kako bih ga pronašao, proveo noć s njim, video da li spava – objasnio je.

Farmer je naglasio da ne zna uzrok višedecenijske nesanice. Tvrdi da je odlazio kod lekara, ali da oni nemaju objašnjenje, prenosi LadBible.

S vremena na vreme, Ngok popije malo više pirinčanog vina kako bi “isključio” mozak. Desi se da zadrema sat-dva ali to je to.

On svake noći legne u krevet, ali san jednostavno ne dolazi na oči. I dok drugi spavaju, provodi vreme u radu i pravljenju vina.

Ngok je u intervjuu pozvao ljude da mu pomognu ukoliko misle da imaju rešenje. Jutjuber smatra da je njegovo stanje možda posledica šoka koji je doživeo u vreme Vijetnamskog rata, prenosi Telegraf.rs

Pokrenula se lavina komentara na ovu temu gde su ljudi pokušavali da ustanove šta se to dešava sa ovim čovekom a jedan od njih je napisao:

– Fascinantno je kako on može normalno da funkcioniše bez sna. Čak i ako spava nekoliko minuta ili 2 sata, to svakako nije dovoljno za normalnu odraslu osobu. Vaše telo bi bilo malaksalo i osećali bi konstantne vrtoglavice. To je neverovatno i tužo u isto vreme. Možda ste u pravu, rat ga je učinio ovakvim, a činjenica da još uvek ne želi da kaže zašto je veoma srceparajuća. Ko zna šta je sirotan doživeo, on zaslužuje da čvrsto spava i odmara posebno u njegovim godinama – zaključuje ovaj čovek.

Drugi dodaje: „Izmereno satima budnog čoveka, ovaj čovek je najstariji čovek koji je ikada živeo. Proživeo je više života od bilo koga na svetu.“

Izvor: Telegraf, Stil

Oborio je rekord u nespavanju (263 sati) a ovo su posledice koje je trpeo do kraja života (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link