Magazin

Operaciju nosa platila sam 950€ i preživela pakao, a doktorka mi je rekla da ne kukam

neuspela operacija nosa
Kada je krasta otpala, ja sam shvatila da na koži nosa sa leve strane imam rupe, a sa desne užasne neravnine, a to je nešto što nikako nije smelo da se desi", kaže M.F. Foto: Privatna arhiva

„Otišla sam kod O. M. na korekciju nosa i umesto radosti i zadovoljstva, ja sam bukvalno preživala pakao. I još ga živim“, tvrdi Beograđanka M.F. (puno ime i prezime poznato redakciji).

Kako ova devojka navodi za portal Blic žena, sve joj se to desilo nakon laserskog smanjivanja nosa u jednom beogradskom estetskom salonu.

Salon u kojem je po njenim tvrdnjama doživela pakao preporučila joj je drugarica, a profili na društvenim mrežama ničim nisu ukazivali na moguće probleme, pa se tako i odlučila na prve konsultacije.

„Na vratima je pisalo estetski studio, što je meni bilo dovoljno da ne posumnjam da se radi o nekoj prevari, jer kako bi nekao mogao da dobije dozvolu za rad a da zaista nije za to stručan i kvalifikovan. Osim toga, sve je izgledalo sjajno, bolje nego u većni beogradskih klinika. O. M. me primila, pogledala, rekla da će sve da sredi i zakazale smo laserski tretman za dve nedelje. Inače, ona je taj laser promovisala kao jedini i najrevolucionarniji u Srbiji i hvalila se kako i drugi lekari dolaze kod nje da se informišu i edukuju“, navodi za Ženu M.F. (31).

Sa prvim tretmanom krenuli su i problemi. Prema rečima M. F. vlasnica je bila izuzetno gruba i nevaspitana, a tretman za koji joj je rečeno da je bezbolan toliko ju je boleo da se jedva suzdržavala da ne vrišti.

„Ona mi je nešto ubrizgala u nos, rekla je da je to anestezija, mada ja ni dan-danas ne znam šta mi je dala, ali anestezija to svakako nije bila, jer je mene toliko peklo i bolelo da sam mislila da ću da umrem. Bila sam u goloj vodi od bolova, pokušala sam da joj objasnim da me užasno boli, na šta je ona samo grubo rekla „ne mrdaj se, šta kukaš“.

Posle tretmana nije mogla sebi da dođe od bolova, ali su joj uporno ponavljali da je to tako normalno. Sve što je potrebno je da nos maže kremom protiv ožiljaka i neće biti problema. Platila je 950 € i otišla kući u nadi da će parališući bolovi proći.

„Rekla mi je samo da ostavim krasticu da prođe, da je nikako ne diram, ne čačkam i pustim da sama otpadne. Ja sam sve to i uradila i nadala sam se da će sve biti kako treba. Međutim, kada je krasta otpala, ja sam shvatila da na koži nosa s leve strane imam rupe, a s desne užasne neravnine, a to je nešto što nikako nije smelo da se desi.“

Pozvala je, kako kaže, O. M. da joj kaže šta se desilo, da je uplašena i zabrinuta. Sve što je dobila kao odgovor, kako tvrdi, jeste „da je sve to normalno i da dođe na korekciju“.

„Kada sam došla, da bi mi dokazala kako navodno brine o pacijentima, rekla mi je da mi neće naplatiti punu cenu, samo utrošeni materijal. Uradila mi je tretman tim laserom, za koji se posle ispostavilo da je zapravo tretman plazma penom, koja može da se naruči i na Ali ekspersu“. I posle te korekcije usledili su dani pakla. Krasta je bila na nosu 14 dana. Kada je otpala, na tom mestu ostao je kaloidni ožiljak, ožiljak koji na licu ostaje trajno“.

I kada se, kako kaže, ponovo čula s njom, rekla joj je da je i dalje sve normalno i da će proći. Mazala je kremom i nadala se čudu. Ali čudo se ipak desilo.

„Prošlo je šest meseci i ja sam stupila sam u kontakt sa još četiri devojke koje su bile žrtve O. M. Tada se otvorila Pandorina kutija. Saznale smo da žena uopšte nije lekar, da je završila ekologiju i kurs maderoterapije i da nikako ne sme da radi ovakve zahvate. Udružile smo se, podnele krivičnu prijavu protiv nje, ali do sada se još ništa nije desilo i, koliko znam, ta žena i dalje radi“, ispričala nam je M.F.

Ona sada ide kod dermatologa koji je bio šokiran onim što je video.

„Saznala sam da mi je tkivo potpuno uništeno, da se ne zna koliko je slojve kože sprženo, da ne može da mi obeća da će uspeti to da reši i da će mi sasvim izvesno ostati ožiljak do kraja života. Sada idemo redovno kod lekara, mesečno sam plaćala oko 400 evra da pokušam da ozdravim svoju kožu. Napredak se vidi, ali trebaće mnogo vremena da sve bude kako treba“ rekla nam je M.F.

Danas, sedam meseci posle ovog traumatičnog iskustva kaže:

„Nikada nisam volela svoj nos, mrzela sam ga, ali sada, posle svega, žao mi je što sam zbog kompleksa sebi napravila pakao od života. Poručila bih svim devojkama da pre svega vole sebe onakvima kakve jesu, da rade na sebi iznutra, a ako je baš neophodno, da dobro, dobro provere gde i kod koga idu, da ne bi prošle kao ja“, kaže M.F.

I ona, i druge devojke koje su proživele isto, kako kaže, razapinju na stub srama i komentarišu „šta ste tražile to ste i dobile“…

„I opet je kriva žrtva. To je nedopustivo. Ja sam svoju grešku prihvatila i moraću da živim s njom do kraja života, ali želela sam sve ovo da ispričam kako bih sprečila da ovaj horor više nikada ne preživi nijedna žena“.

Novi trend: Pojavile su se “kovid estetske intervencije“

121 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap