Lifestyle

Novi trend: Pojavile su se “kovid estetske intervencije”

Pandemija koronavirusa donela je brojne promene u svim oblastima, a plastični hirurzi sada prepoznaju i termin “kovid estetska intervencija”. Naime, kako su maske uobičajen aksesoar poslednjih meseci, akcenat je prebačen na oči, a potražnja za intervencijama na ovom delu lica se značajno povećala.

Dok se gotovo sve branše suočavaju sa manjkom posla, kod plastičnih hirurga u Srbiji i u svetu popunjeni su termini. Specijaliste plastične hirurgije Gordana Kuka Epstin, koja živi i radi u Americi, istakla je za RTS da za odluku pacijenta da se podvrgne estetskoj hirurgiji ima više faktora.

“Ljudi provode više vremena kod kuće, možda su imali više vremena da gledaju sebe, da traže te neke male nedostatke i našli su nešto što bi voleli da koriguju. S druge strane, kod kuće su, brzo će se oporaviti, niko ih neće videti, a možda ne idu na letovanje, ne kupuju neke stvari i žele da taj novac ulože u sebe”, rekla je specijalista plastične hirurgije.

Plastičare posećuju oni koji žele nešto da promene na sebi, bez obzira na pol i godine.

„Zbog maski koje nosimo eksponiranije su oči i pacijenti za više traže intervencije vezane za oči, zovemo ih kovid estetske intervencije. Najčešće su to intervencije na zatezanju kapaka, korekcija bora oko očiju, zatezanje obrva, transplantacija obrva”, istakla je doktorka Gordana Kuka Epstin.

Zašto silikoni u grudima nisu poželjni pre 25-te, iz iskustva hirurga i pacijenata

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link