Balkan Vesti

Lekari u privatnoj bolnici pacijentu operisali desnu umesto leve noge

operacija
Foto: ilustracija

Muškarac sa Kosova doživeo je gorko iskustvo u privatnoj bolnici u Severnoj Makedoniji, gde je otišao da operiše nogu, prenosi KoSSev priču portala Klan Kosova.

Kako je ispričao u emisiji “Kosova Today” na telviziji Klan Kosova, tamošnji lekar mu je operisao drugu nogu, a ne onu za koju su se dogovorili, prenosi KoSSev.

– Iako su svi laboratorijski i drugi testovi magnetne rezonance urađeni, a lekar koji je izvršio operaciju ih je imao na raspolaganju, krajnji rezultat je bio nešto sasvim drugo: umesto leve noge, operisana je desna. To sam primetio kada sam izašao iz operacione sale – navodi Remzi Toćila.

U bolnicu je otišao zbog problema sa manjim bolovima.

– Doktor je, da bi se opravdao, rekao, ‘video sam da je desna noga povređena zbog leve, jer je pokušao da prebaci težinu na drugu nogu, pa je i desna noga stradala, onda smo na licu mesta odlučili da operišemo desnu nogu, a zatim za dve – tri nedelje i levu’ – ispričao je Toćili.

Ovakva odluka lekara, prema njegovim rečima, bila je dovoljna samo da se izvuče iz situacije.

– Odmah nakon operacije pitao sam doktora kako je bez ikakvih prethodnih pretraga, rendgena ili magnetne rezonance imao hrabrosti da tako nešto uradi bez mog odobrenja. U dokumentima koje sam potpisao pre ulaska na operaciju piše sve o levoj nozi – rekao je on.

Toćila je rekao da je angažovao advokata iz Severne Makedonije i da su podneli tužbu sudu u Skoplju.

– Pokušali smo i preko advokata da nađemo kompromisno rešenje, ali nisu pristali, jedini kompromis im je bio da operaciju leve noge urade besplatno. Na to nisam pristao pošto sam izgubio poverenje – objasnio je Toćila.

Izvor: 021. Kossev

Otišla u Tursku po holivudski osmeh, vratila se kao nakaza (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link