Koronavirus Srbija

Doktore Nestoroviću, šta bi sa onom prognozom da korona nestaje i da se od 15. juna ponovo ljubimo 3 puta?

Juče je u Srbiji je testirano 5.085 osoba na korona virus, pozitivno je bilo njih 57, a jedna osoba je, nažalost, preminula.

Podsetimo, u nedelju smo imali 3,2 odsto pozitivnih na korona virus u odnosu na broj testiranih, što je najlošiji rezultat još od 1. maja.

I prilično zabrinjavajući kako za građane, tako i za epidemiologe.

Ni infektolozi nisu skroz mirni, pa je tako direktor Klinike za infektivne bolesti KCS Goran Stevanović izjavio da “broj zaraženih i dalje zahteva pripravnost i da blagi porast broja obolelih upozorava da mere moraju i dalje da se poštuju, pre svega u zatvorenom prostoru – distanca, nošenje maski”.

I njegov stariji kolega, infektolog dr Mijomir Pelemiš se slaže:

– Situacija je i dalje za veliki oprez. Bez obzira na broj obolelih, i dalje imamo bolesnika koji imaju ozbiljne manifestacije ove bolesti. Na sreću, nema toliko mnogo bolesnika na respiratorima – rekao je on.

Podsetimo se, međutim, i izjave njihovog kolege pedijatra-pulmologa dr Branimira Nestorovića, koji je, kada je 6. maja izjavio “da je vreme da svi izađemo napolje i zarazimo se”, prognozirao i sledeće:

– Ja sam bio pristalica da dođe do otvaranja škola, deca bi trebalo da izađu i da se inficiraju, za sada, do 1. juna, eventualno do 15, moraju da se paze samo stariji od 65 godina.

U istom intervjuu na TV “Prvoj” rekao je i “da ćemo od 1. juna moći ponovo u bioskope i pozorišta, a 15. ćemo se ponovo ljubiti tri puta”.

Prođe 1. jun, prođe 15. jun i s obzirom na brojke, bez obzira na procenu dr Nestorovića, još čemo čekati na trenutak kada ćemo moći, po srspki, da se ljubimo tri puta.

10 besmislenih, lažnih i opasnih tvrdnji dr Nestorovića o koronavirusu

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

44 Shares
Share via
Copy link