Magazin

Neda Arnerić se dugo borila se depresijom, a smrt supruga srušila je njen svet

neda-arneric

Proslavljena srpska glumica Neda Arnerić, koju je brat našao u sredu uveče u besvesnom stanu nakon čega je hitno prevezena u bolnicu, rođena je 1953. godine u Knjaževcu, a zbog ogromnog talenta koji je pokazala i nagrada koje je osvojila može se sa sigurnošću reći da je i jedna od zapaženijih jugoslovenskih umetnica.

NAJNOVIJA VEST: Umrla Neda Arnerić

Zvali su je jugoslovenska Širli Templ, a svojom lepotom i talentovanošću skrenula je pažnju na sebe u filmu “Višnja sa Tašmajdana”.

O svojim obnaženim ulogama Neda Arnerić je u jednom intervju rekla:

“Nisam imala pojma o tome i igrala sam nešto što još nisam doživela. Naučila sam vrlo rano da je snimanje filma posao koji se u dogovoru s rediteljem treba ozbiljno da hvati. U scenariju je, na primer, pisalo: oni se bude ujutru i nakon vođenja ljubavi kreće priča. A ja u to vreme nisam ni znala kako se vodi ljubav. Bio je to deo mog zanata, a ja se smatram dobrim zanatlijom”, objasnila je svojevremeno Neda Arnerić.

neda-arneric-1

Najveća ljubav – doktor Mešterović

Njen život, pored glume, obeležile su i velike ljubavi. Svakako najveća od njih je doktor Milorad Mešterović, s kojim je bila u braku tri i po decenije. Dr Mešterović je preminuo krejem prošle godine posle duge i teške borbe sa rakom, što je glumica veoma teško podnela.

“On je meni sve, sin, brat, muž, tata, ljubavnik i prijatelj. Toliko sam sretna što smo izgurali zajedno. Bilo je tu raznih čudesa, nismo bili sveci, ali mi je najveći prijatelji”, iskreno je jednom prilikom istakla glumica.

Pre njega bila je u braku sa dve poznate ličnosti, a zbog jednog muškarca su se mnogi zgražavali pa čak i njena majka.

Dejan Karaklajić, prvi suprug i reditelj s kojim je snimila hit komediju “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, te legendarni glumac Rade Marković, s kojim je, takođe, bila u braku.

Zbog velike razlike u godinama taj su brak smatrali jugoslovenskom verzijom odnosa Mije Farou i Franka Sinatre.

Skandal zbog braka

“Ah, Rade Marković je i te kako značajan za mene. S njim sam proživela tri divne godine. Sada se začudim koliko je bio stariji od mene, ali među nama je fenomenalno funkcionisalo. Nisam shvatala zašto se svi zgražaju i hvataju za glavu zbog nas dvoje, na čelu s mojom mamom. Možete zamisliti…”

Neda je otkrila i kolika je bila razlika u godinama između njih.

“Čak 32 godine, ogromna razlika, koju ja nisam osećala. S njim sam naučila da volim ozbiljnu muziku, čitati pametne pisce,da pripremam pozorišnu ulogu, naučila sam da skijam, igram tenis, šetam po planinama, zavolela prirodu, pa gde ćete više… Bilo nam je prelepo. I sve dok je Rade bio živ, kad god bismo se sreli, s nostalgijom bismo se prisećali tih naših godina. Veliku je ulogu Rade Marković imao u mome životu.”

Neda nikada nije krila da je često imala problema i sa depresijom, ali najbolji lek za to joj je, kako je jednom, bio njen partner, kojeg više nema.

“Iako sam sklona depresiji, i ona prođe. Zatvorim se u kuću, ni sa kim ne komuniciram i iščupam se, uz pomoć supruga s kojim sam 35 godina”, naglašavala je glumica.

Podsetimo, pre tri godine pod nepoznatim okolnostima pala je sa terase svog stana i tom prilikom zadobila je višestruke teške telesne povrede. Glumica je ostala pre mesec dana i bez partnera doktora Milorada Mešterovića.

Milorad je izgubio dugu borbu a teškom bolešću, ali Neda o tome nije imala snage da govori.

Mira Banjac završila sa glumom: Trpim velike bolove

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

59 Shares
Share via
Copy link