Magazin Vesti

Svi putevi vode Nebojši: „Papić je sve radio po nalogu Stefanovića”

Bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala SBPOK Goran Papić, koji je prošle nedelje uhapšen u akciji hvatanja saradnika Veljka Belivuka, sve je radio po nalogu tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, tvrdi Papićev advokat Branislav Tapušković.

„Iznad njega bili su ministar Stefanović, načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević i načelnik SPBOK Ilija Hodoba. On nije mogao, sve i da je želeo, da naloži rukovodiocu beogradske policije Milenku Munižabi da nešto učini. On naprosto nije imao nadležnost da njima daje naredbe“, rekao je Tapušković za list Danas.

Papić je nedavno uhapšen pod optužbom da je zloupotrebio službeni položaj time što je naložio načelniku Policijske uprave za grad Beograd da vrati oduzeti automobil Marku Miljkoviću, saradniku Veljka Belivuka.

Tapušković je naveo da je Papić tokom saslušanja u policiji tražio da bude poligrafski ispitan, ali mu to nije dozvoljeno, piše Danas, a prenosi N1.

Na samom saslušanju nijedno pitanje se nije odnosilo na slučaj prisluškivanja predsednika države Aleksandra Vučića ili organizovanja „parapolicijskih snaga“, kako su navodili pojedini mediji.

„Navodno je on pre tri godine još napravio tu paralelnu strukturu, iako je u tom trenutku svega tri godine u MUP-u. Ako je to tačno, zašto ranije policija nije reagovala i uhapsila Papića. Uostalom, to je mnogo ozbiljnije delo od trgovine uticajem, zbog čega ga sada za to ne terete, već za ovo blaže delo. I najzad, kako je moguće da niko od ljudi koji su bili nadležni Papiću za to nisu znali“, istakao je Tapušković.

Nebojšin kum navijačima delio značke MUP-a, pravio parapoliciju: Tabloidi „šokantno“ otkrivaju da nije Vučić kriv, Nešini su g*vna

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

140 Shares
140 Shares
Share via
Copy link