Kolumne Vesti

Nebojšin kum navijačima delio značke MUP-a, pravio parapoliciju: Tabloidi „šokantno“ otkrivaju da nije Vučić kriv, Nešini su g*vna

Medijski režirana predstava i dimna zavesa nakon hapšenja Velje Nevolje i privođenje doskorašnjih visokih državnih funkcionera zaokupljuje javni prostor u Srbiji. Direktor policije Rebić je izgleda bio potpuno neobavešten, sudeći po njegovim izjavama, šta se dešava u MUP-u, pa je logično pitanje ko je njega tako neupućenog postavio na jednu od najodgovornijih pozicija u državi utopljenoj u kriminal i korupciju!?

Goran Papić, kum Nebojše Stefanovića, preko veze je upisivao mlade huligane na tromesečni policijski kurs u Sremskoj Kamenici, nakon čega im je delio značke, a oni su zauzvrat bili podređeni direktno njemu. Na ovaj način stvarao je paramiliciju u okviru legalnih službi MUP-a, piše Kurir.

Da li se išta u ovoj zemlji učiniti bez saglasja Aleksandra Vučića, vanustavnog epicentra odlučivanja? Čovek koji zna sva sela od Kosova do severnog Bangladeša, koji bolje od rođene keve zna koliko je imao kila na rođenju, koji se razume i u savremena sredstva imunizacije, iako i dalje ne ferma dva posto da se vakciniše kao primer ovom sluđenom narodu, e taj čovek, pojma nije imao da Beogradom divljaju Nevoljini klinci, da se u policiji nakotila ekipa mutnija od Dunava… Vi kapirate koliko se pokušava oprati iz cele priče?!

Svi su pali oko Nebojše, steže se šatro neki obruč, režimski mediji imaju „senzacionalna“, „šok otkrića“ i do sada „neobjavljene informacije“, a godinama i vrapčići znaju kako u praksi stvari funckionišu. Pa samo primeri Savamale, inauguracije i julskih protesta dovoljni su pokazatelji postojanja lažnih pandura sa originalnim značkama MUP-a.

Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK, je uhapšen jer je tražio da se oduzeto blindirano vozilo vrati kriminalnoj grupi Veljka Belivuka piše isti tabloid. Njihov, kao i uvek, anonimni izvor ističe da su ti mladi “talenti” bili pod kontrolom Papića i Dijane Hrkalović.

– Papić je „skupljao“ navijače po gradu i pregovarao s njima da ih angažuje u okviru sistema Ministarstva unutrašnjih poslova. Kako su to uglavnom bili mladići bez adekvatne škole, Papić ih je preko veze upisivao na kurs u Sremskoj Kamenici. Nakon tri meseca, koliko je uglavnom potrebno, sticali su se uslovi da ti momci obavljaju policijski posao – kaže izvor Kurira i dodaje novu porciju “šokantnih otkrića”.

– Tako je veliki broj navijača infiltriran u MUP, dobili su posao u okviru policije. Svi oni su bili podređeni bivšem zameniku načelnika SBPOK, pod njegovom kontrolom, ali i bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović, koja je blisko sarađivala s Papićem – plasira u javnost NN izvor.

Uveravali su nas gotovo čitavu deceniju da je Srbija bezbedna zemlja iako su mafijaška ubistva u Beogradu češća nego dani pod vedrim nebom i bez aerozagađenja.

Može biti samo jedan, je medijska kampanja tabloida i pranje ruku najodgovornijeg za stanje u državi. Nisam ja pametnjaković njega etiketirao iz neke mržnje ili klevete da je najodogovorniji, već se sam čovek nameće pitajući se za sve i odlučujući o svemu. Drži sve konce i vodi igru na domaćoj sceni. Ne samo političkoj. I uživa u tome. Vlast i odgovornost, predsedniče SNS-a.

Hrkalovićeva je do guše u jalovini, puštena je niz vodu od svojih nadređenih i ljudi koji su je postavili na tu funkciju. Isto važi i za Papića. Da li će Dijana da ćuti i čeka pravi trenutak da propeva poput prelepog slavuja izrazito dubokog glasa, ostaje da se vidi. Možda su budući svedoci saradnici neke nove vlasti? Zapetljali su se u sopstvenu paučinu, a Vučić kao i do sada, još uvek, pomera figure na svojoj šahovskoj tabli sa natpisom Republika Srbija.

Čovek kojeg je pretukao kum Nebojše Stefanovića: To je organizovani kriminal u vrhu države

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


304 Shares
304 Shares
Share via
Copy link