Lifestyle Recepti

Epidemiolog objavio recept za najzdraviji ručak koji ste ikada probali, a gotov je za 5 minuta

tim spektor

Nutricionista i epidemiolog Tim Spektor otkriva kako se zdrav ručak može brzo pripremiti.

Profesor iz Londona se kune u obrok bogat polifenolima, koji su primarni u snižavanju krvnog pritiska, sprečavanju srčanih oboljenja, dijabetesa, pa čak i osteoporoze. Pored toga, on svom omiljenom ručku dodaje neke fermentisane namirnice koje su zdrave za creva, što takođe može da smanji upale u telu.

– Jedno od pitanja koja mi se najčešće postavljaju je – šta zapravo jedem? Kada je ručak u pitanju, to je često trka sa vremenom. Želim da minimiziram svoje vreme u kuhinji i maksimalno iskoristim vreme uživajući u hrani – rekao je Spektor.

– Evo malog trika da napravite činiju na bazi vlakana za manje od pet minuta. Jednostavna mešavina prethodno kuvanog sočiva prepuna polifenola, crvenog kupusa, luka, kiselog kupusa, pistaća, badema, spanaća i ekstra devičanskih maslina ulje za bolju apsorpciju vitamina, rastvorljivo u mastima, nadam se da ćete probati – rekao je.

On je takođe detaljno opisao svoj omiljeni doručak, koji se sastoji od jogurta, kefira, bobičastog voća i izdašne porcije orašastih plodova i semenki, piše Mirror.

Izvor: City magazine

Srpska nutricionistkinja o alkoholu i praznicima: Piće koje najviše volimo najgore za zdravlje

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link