Magazin Srbija

MUP otvorio broj za prijavu blokada, čekićari mogu da se žale na nasilje golorukih sugrađana

vulini
Printscreen

Od kada je Aleksandar Vulin stupio na mesto ministra policije građani Srbije vrlo često dobijaju poruke zastrašivanja i pretnji, ali je nakon subotnjih blokada dokazano da u Srbiji monopol sile imaju maskirani mladići koji čekićima i palicama batinjaju građane i pred kojima se čak i policija povlači kada „regulišu saobraćaj“ u Šapcu.

MUP je sada izašao sa novom strategijom kako bi oslobodili građane od ’zlih demonstranata’ koji im uskraćuju pravo na slobodno kretanje. Radi se o objavljivanju servisnog broja ovog ministarstva na koji će revoltirani građani, koji ne podržavaju borbu sunarodnika za zdravu životnu sredinu, biti u mogućnosti da prijave svaku blokadu puta u Srbiji tokom trajanja najavljenog protesta predstojeće subote.

„Građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva, od danas prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova mogu podneti pozivom na broj 0800104103”, navodi se u saopštenju MUP-a.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja”, saopšteno je iz policije uz još jedno podsećanje i napomenu “da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.“

Na ovaj način će osim običnih građana nasilje na putu i blokade moći da prijave i šabački pacifisti, poznatiji kao miroljubivi čekićari, koji su pokušali da građevinskim alatkama oprave kvarove koji se igrom slučaja nalaze na glavama njihovih sugrađana.

Naredne subote imaćemo priliku da vidimo da li je Šabac samo dobro organizovani i lokalizovani incident vladajuće garniture ili će se sličan porazan scenario ponoviti u nekom drugom gradu u Srbiji, s obzirom da je nakon pređašnje uspešne blokade u nekoliko gradova sada najavljeno stopiranje saobraćaja na mnogo više lokacija širom naše zemlje.

Da li će i ministar Vulin ponovo obići neku od blokada ili će iz udobnog kabineta primenjivati silu i nasilje nad građanima biće jasnije za 48 sati.

Vulin: Protesti nemaju veze sa ekologijom, policija će primeniti silu

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

368 Shares
368 Shares
Share via
Copy link