Magazin Novi Sad

Novosadski studenti vozom krenuli u Beograd na blokade (VIDEO)

novi-sad-studenti-protest
Foto: Printscreen Twitter / @zarkobns

Grupa od četrdesetak studenata Univerziteta u Novom Sadu na putu je za Beograd, gde će se priključiti najavljenim blokadama.

Okupljanje studenata je počelo u devet sati u Kampusu.

Na Železničku stanicu njih oko 20 krenuli su 45 minuta kasnije, a u 10.30 je voz krenuo. Nekolicina im se priključila na samoj stanici, a kako javlja portal 021.rs, oni su u pratnji policijskih inspektora u civilu.

Studentkinja Filozofskog fakulteta Natalija Petrović kaže da su odlučili da se pridruže kolegama u Beogradu jer nisu zadovoljni stanjem i sistemom u državi danas.

“Ovo nije borba samo njih u Beogradu, nego svih nas u Srbiji. Nije ovo samo borba studenata u Beogradu, nego svih nas jer na nama ova zemlja ostaje. Idemo na blokade u Beogradu i videćemo šta će biti. Poneli smo sve što nam treba, tako i stiropore da bi mogli da, ako treba, sednemo i izdržimo tih šest sati”, kaže ova studentkinja.

Plan je da stignu do podneva u Beograd, gde će na dve tačke biti postavljene blokade.

Početak akcije u Beogradu biće ispred zgrade Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Blokade su nastavak demonstracija koje traju nedelju dana.

Građani, aktivisti i opozicioni pokreti i stranke ukazuju na sumnje da se na prethodnim izborima dogodila krađa, a koja je imala presudan uticaj na rezultate beogradskih izbora.

Načelnik policije: Procesuirano 38 demonstranata, blokade neće biti tolerisane

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link