Magazin

Student Dragoslav Milojević: Policija me tukla i naterala da izjavim da me plaćaju Đilas i Marinika

dragoslav-milojevic
Foto: Printscreen

Prvog dana protesta ispred RIK-a uhapšen je student Dragoslav Milojević, da bi odmah nakon toga režimski tabloidi objavili da on je dobio novac od opozicionih lidera kako bi pravio nerede na protestima. Nakon što je pušten na slobodu uz krivičnu prijavu, Milojević kaže da su mu iznudili izjavu i da nije tačno da je plaćen od opozicije, prenosi Nova.

– Želeo bih da objasnim šta se desilo u prethodnih dva dana. Pre svega, mene su uhapsili 18.decembra. Policija nas je odvela u policijsku stanicu Stari Grad, ali mene su prvo odveli i tukli u 29. novembru i bukvalno su mi pretili. Na neki nečin su iskazivali silu na mene. Iznudili su mi da dam izjavu u kojoj se navodi da me plaćaju Marinika (Tepić prim.aut) i Đilas (Dragan prim.aut) i iznudili su mi da potpišem izjavu u tri primerka – rekao je on i dodao:

– Iznudili su mi izjavu da mi oni plaćaju 150 evra nedeljno, što nije istina. Svakako mogu da kažem da sam prisiljen i da su me ucenjivali. Nemam veze sa tim, ja sam student istorije i to najobičnija laž. Tukli su me pendrecima, rukama po glavi i imam povrede po rukama i leđima – zaključio je.

Podsetimo, Milojević je uhapšen posle incidenta ispred Republičke izborne komisije 18. decembra zbog sumnje da je sprečavao članove RIK da odu kući posle sednice i odgurnuo direktora Miladina Kovačevića.

Uhapšen je zbog nasilničkog ponašanja, a onda se u jednom tabloidu pojavio mučan snimak njegovog ispitivanja, sumnja se od strane policije, na kojem se vidi kako ga vidno uplašenog, vezanog ispituju i to snimaju.

MUP portalu Nova.rs nije odgovorio na pitanje da li su njihovi službenici sačinili snimak, jer ukoliko jesu, na njemu se vidi grubo kršenje svih prava pritvorenog lica.

Pored Milojevića u ponedeljak je uhapšen i Ivan K. kojem je određen pritvor.

Ko je muškarac koji je iz Arene oterao članove RIK-a? Član “Zabranjenih” učestvovao u tuči u Partizanovom restoranu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link