Magazin Novi Sad

Plivačica Mina Mastilović o bazenu na Spensu: Ovo ni Potemkin nije mogao da zamisli

183292_18-januar-bazen-spens-foto-sb_f
Foto: S. B.

Mina Mastilović, osvajačica više plivačkih medalja u Srbiji, prokomentarisala je otvaranje renoviranog bazena na Spensu koji je jedini olimpijski bazen na teritoriji AP Vojvodina.

Sudeći po njenim rečima, nadležni su ponovo napravili neoprostive greške u toku radova, te su uskratili mogućnost nekim sadašnjim i budućim talentima da u svom gradu dokažu da su kadri za postizanje vrhunskih rezultata.

Nakon više od dve godine kako je ustanovljeno da je voda u bazenu zagađena i godinu dana od kada je prvobitna rekonstrukcija dovela do pucanja dna bazena, javni funkcioneri u čijoj je nadležnosti briga o bazenu na Spensu pohvalili su se i objavili kako je ovaj unikatni prostor za plivače spreman da primi takmičare i zainteresovane rekreativce.

Da je situacija potpuno drugačija i da profesionalci nisu nimalo zadovoljni novonastalim uslovima svedoči i tekst Mine Mastilović koji je objavljen na plivačkom portalu Swim on.

Njeno stručno mišljenje prenosimo u originalu.

Kada je u 18. veku Potemkin hodao Rusijom i “izmišljao nepostojeće” teško da je mogao i da zamisli da će se tri veka kasnije ta njegova sela praviti i u Srbiji. Ali avaj…

Nakon više od dve godine čekanja i protraćenih miliona iz budžeta, pre nekoliko dana otvoren je bazen na Spensu. Jedini bazen olimpijskih dimenzija u Vojvodini “spreman je za upotrebu građana i takmičara”, tako bar stoji u saopštenju. Ono što je stvarno stanje na terenu je da će bazen, makar bez većih prepreka, koristiti samo ovi prvi.

Bazen na Spensu, do daljenjeg, neće moći da se koristi za održavanje takmičenja jer je u gradnji napravljeno nekoliko propusta.

Bazen naime nema odgovarajuće “rupe” za postavljanje takmičarskih staza. Takođe, ni malo jeftini, startni blokovi stoje ali samo za slikanje, jer zbog podnog grejanja trenutno ne mogu biti montirani na pločice.

Staze, doduše, mogu biti postavljene po širini, na 25 metara, ali sa tih strana takođe nema startnih blokova.

Malo je reći da su sportski radnici, treneri i plivači šokirani završenim bazenom.

Svi su naravno srećni što posle dve godine guranja na Klisi imaju makar prostor za trening ali ono što je svima jasno je da Novi Sad nije pokazao nikakvu stručnost a ni zainteresovanost za obezbeđivanje sportskih uslova deci koja su i za dve godine bez bazena svoj grad predstavljala u najboljem svetlu.

Bazeni na Spensu – cene i smene za 2022. godinu

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

314 Shares
314 Shares
Share via
Copy link