Filovana piletina
Za 4 osobe potrebno je: 4 filea pilećeg belog mesa, 150 g urmi bez koštica, 100 ml smrznutog spanaća, kašika meda, kašičica semenke komorača, 3 kašike maslinovog ulja, 18-20 čeri paradajza žute boje, so, biber
U činiji pomešajte sitno seckane urme, spanać, med i semenke komorača. Posolite i pobiberite i dobro umutite. Zasecite svaki komad mesa po debljini, pazeći da krajevi ostanu spojeni i potom ih napunite pripremljenim filom od urmi i spanaća. Krajeve mesa spojite drvenim čačkalicama. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i ispecite meso po 3-5 minuta sa svake strane. Po želji dodajte paradajz u tiganj sa mesom, poklopite i pecite 10-15 minuta na umerenoj temperaturi. Povremeno okrenite meso. Poslužite uz dinstanu boraniju.
Dodaj komentar