Lifestyle Recepti

Meso i slatkiši sa urmama: 4 sjajna recepta

Delikates koktel

Za 12 punjenih urmi potrebno je: 12 velikih urmi, 3 kašike seckanog badema, 50 g plavog (buđavog) sira, 2 šnite pršute iseckane na kockice, kašičica seckanog timijana, kašika meda

urme-punjene

Zagrejte rernu na 190 stepeni. U manjoj činiji pomešajte bademe, izmrvljeni sir, kockice pršute i timijan. Vrhom noža zasecite urme po dužini i pažljivo odstranite koštice. Potom ih napunite pripremljenim filom (stavite po kašičicu fila) i blago ih pritisnite. Punjene urme poređajte u pleh obložen masnim papirom, prelijte ih medom i pecite 7-10 minuta. Poslužite uz aperitiv.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

11 Shares
Share via
Copy link