Magazin

Magična namirnica od 300 dinara koja Đokoviću daje impresivnu snagu

119718_gettyimages-1628342964-novak-djokovic-matthew-stockman-getty-images_iff
Foto: Matthew Stockman / Getty Images

Svi se pitaju šta to Đokoviću daje snagu da neumorno probija sve teniske i sportske rekorde.

Za Đokovića mnogi kažu da je nadčovek, a da je sa ove planeta, ipak su ga odale suze i veliko srce koje je pokazao na dočeku u Beogradu sa košarkašima i basketašima.

Novak Đoković u jednom svom intervjuu progovorio je o specifičnoj ishrani koju praktikuje u pauzama meča.

– Banane, urme i voda, ja stvarno ne shvatam, svaki meč isto, dogovorimo se, a oni i dalje ne razumeju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku, nema urme. Pa mi donose neke magnete, ma, svašta nešto – nasmejao je Nole tada okupljene novinare.

Urme, koje u prodavnici koštaju oko 300 dinara imaju prilično impresivne zdravstvene prednosti. Pored mnoštva vitamina i minerala, bogate su antioksidantima, potpomažu zdravlje organa za varenje, štite mozak i srce, podižu nivo energije i kondicije. Tri urme sadrže oko 200 kalorija, 54 grama ugljenih hidrata sa oko pet grama vlakana, gram proteina i nemaju masti.

Ova količina obezbeđuje i manje količine širokog spektra hranljivih materija, uključujući vitamine B, vitamin K, kalcijum, gvožđe, magnezijum, kalijum, cink i mangan.

Magnezijum je važan mineral za ljudsko telo i mozak. On reguliše funkciju mišića i nerava, nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Takođe je ključan za sintezu proteina u telu.

Bakar, kog takođe ima u urmama, pomaže da vaše telo dobije dovoljno gvožđa. Zajedno sa magnezijumom omogućava telu da formira crvena krvna zrnca. Bakar takođe pomaže da kosti ostanu zdrave, piše Azra.ba.

Pored ovog supervoća, Novak Đoković konzumira i banane, koje sadrže tri prirodna šećera – saharozu, fruktozu i glukozu – i u kombinaciji sa vlaknima savršene su za trenutno povećanje energije. Istraživanja su pokazala da konzumacija samo dve banane dnevno osigurava dovoljno energije za naporni trening od devedeset minuta.

Izvor: Hello Magazin / Espreso

Đoković ispunio obećanje i potpisao se na kamion braći Miodragović iz Banjaluke

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link