Lifestyle Recepti

Meso i slatkiši sa urmama: 4 sjajna recepta

Filovana piletina

Za 4 osobe potrebno je: 4 filea pilećeg belog mesa, 150 g urmi bez koštica, 100 ml smrznutog spanaća, kašika meda, kašičica semenke komorača, 3 kašike maslinovog ulja, 18-20 čeri paradajza žute boje, so, biber

urme-piletina

U činiji pomešajte sitno seckane urme, spanać, med i semenke komorača. Posolite i pobiberite i dobro umutite. Zasecite svaki komad mesa po debljini, pazeći da krajevi ostanu spojeni i potom ih napunite pripremljenim filom od urmi i spanaća. Krajeve mesa spojite drvenim čačkalicama. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i ispecite meso po 3-5 minuta sa svake strane. Po želji dodajte paradajz u tiganj sa mesom, poklopite i pecite 10-15 minuta na umerenoj temperaturi. Povremeno okrenite meso. Poslužite uz dinstanu boraniju.

Recept Džejmi Olivera za kuvano vino pročitajte ovde

novosti

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

11 Shares
Share via
Copy link