Ukoliko volite urme možete se poigrati u kuhinji i isprobati nešto drugačije: spremite punjene kotlete, energetske bombice, delikates koktel ili filovanu piletinu
Punjeni kotleti
Za 4 osobe potrebno je: 1 kg svinjskih kotleta, 12 urmi bez koštica, 150 g suvih borovnica, 6 kašika belog vina, kašika sušenog vlašca, kašikaseckanog peršuna, kašičica seckanog belog luka, kašika začina za meso,ulje, so, biber.
U dubokoj činiji pomešajte iseckane urme, seckane borovnice i belo vino i dobro izmešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Potom dodajte vlašac, peršun i beli luk, posolite i pobiberite i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Zasecite meso po sredini, napunite filom i uvežite koncem i stavite u pleh. Pospite začinom, prelijte uljem i pecite dok meso ne omekša (oko 60 minuta) u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni. Povremeno prelijte sokom sa dna pleha.
Dodaj komentar