Magazin Srbija

Marko i Marija Milošević ogorčeni na otadžbinu, ne planiraju povratak u Srbiju

slobodan milošević
Slobodan Milosević / Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Potomci nekadašnjeg predsednika Srbije, a zatim i Savezne Republike Jugoslavije (SRJ), Slobodana Miloševića, trude se danas žive daleko od očiju javnosti.

Nakon sloma Miloševićevog režima, 5. oktobra 2000. godine, sin Marko je brže-bolje pobegao iz zemlje, dok je ćerka Marija napustila Srbiju odmah nakon izručenja njenog oca Hagu.

Marko danas živi u Rusiji, iako mu je prva destinacija na koju se uputio po napuštanju SRJ bio Peking. Međutim, iz Kine je deportovan već 9. oktobra, upravo u Rusiju, gde je i danas. U toj zemlji je sklopio drugi brak sa jednom ruskom profesorkom, sa kojom ima i ćerkicu.

Marko je poslednji put u javnosti viđen na kremaciji majke Mirjane, dok Marija živi povučeno na Cetinju

Pojedini beogradski mediji preneli su da je Marko navodno u međuvremenu, kako se šuškalo, susreo i treću saputnicu, izvesnu lepoticu koju je upoznao na školovanju u SAD i s kojom je navodno i danas.

Foto: Marko Milošević, screenshot

Njega je javnost videla poslednji put na kremaciji njegove majke u Rusiji, 2019. godine, piše Stil Kurir.

Markova nekadašnja partnerka Milica Gajić i njihov sin Marko ostali su da žive u Požarevcu, gde im je Marko navodno prepisao kuću, kako se pisalo u štampi.

Marija Milošević već više od dve decenije živi na Cetinju u Crnoj Gori. Kako je rečeno, Slobina ćerka napustila je zemlju 2001. godine, i od tada živi u susednoj državi, odakle je njen otac poreklom.

Kako su ranije za srpske medije govorile njene komšije, u tom crnogorskom mestu Marija gotovo da ne izlazi iz kuće.

Ćerka bivšeg predsednika je, prema ranijim tvrdnjama komšija, sve vreme zatvorena u kući, kao i da su stalno spuštene roletne. Kako su pričali, nju niko nije video, a njena povučenost je postala odavno uobičajena za njih.

Komšije kažu da Marija ne želi da priča ni sa kim, ali da je prijatna žena

„Ne druži se ni sa kim, povremeno je poseti bivši muž Slobodan Bulatović, koji je jedini i ovih dana ulazio u dvorište“, rekli su tada oni.

„Džabe je tražite, ona je sve rođake vratila s kapije. Jednostavno, ne želi ni sa kim da priča. Ima dvojicu momaka koji joj pomažu i tog jednog za koga se priča da joj je partner, i to je sve. Vrlo je oprezna i neprimetna, jer ne želi da je iko uslika, a kamo li bilo šta više. Zato nikad ne podiže roletne, niti izlazi u dvorište“, rekao je svojevremeno za medije jedan od komšija.

Kako su tada rekle komšije, Marija je zavijena u crno od kada joj je umro otac u Hagu, a situacija se nije promenila ni nakon što joj je umrla i majka Mirjana u Moskvi.

Foto: Marija Milošević, Screenshot

Ipak, susedi za nju imaju samo reči hvale i kažu da je dobra komšinica i jako prijatna žena. Kažu da komšije koje joj se najave jedino mogu s njom da popiju kafu, i da se retko dešava.

Smatra da je njenoj porodici naneta „velika nepravda“

Marija Milošević već godinama živi u Crnoj Gori, i, iako već ima potrebna dokumenta za putovanje van Crne Gore, prema ranijim navodima medija, sva je prilika da neće doći u Srbiju. Razlog za to je njen stav da je njenoj porodici „naneta velika nepravda“.

Ona je u jednoj intervjuu rekla da je razočarana odnosom Srbije prema njenoj porodici, te zato ne namerava da više ikad dođe u Beograd.

„Meni je, u stvari, strašno žao što sam se uopšte rodila u Beogradu 1965. godine i tamo provela svojih prvih 36 godina. Stalno maštam o tome kako bi bilo divno da tatini roditelji nikada nisu otišli odavde i da je tata bio na moru te godine kad je upoznao mamu, a da je mama došla na letovanje i da su se oni zaljubili i da je mama ostala ovde s tatom. Isto bismo se rodili Marko i ja, i svi bismo bili danas srećni i zajedno“, rekla je jednom za srpske medije Marija u intervjuu.

Sa ocem se čula poslednji put noć pred njegovu smrt

Poslednji put se čula sa ocem je bilo u petak uveče, 10. marta 2006. godine, kada joj je rekao:

„Sutra ću ti se javiti ranije, jer je subota.“

„Nije se javio“, rekla je Marija i dodala da sumnja u zvanične podatke o uzroku njegove smrti.

Govoreći o sahrani oca u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, Marija je rekla da misli da niko od njih, ni živ ni mrtav, ne treba da bude u Srbiji.

„Ima latinska poslovica koja kaže: Nezahvalna domovino – ne zaslužuješ ni kosti moje“, rekla je tada Marija.

Izvor: Stil Kurir

Slobodan Milošević imao aferu sa poznatom glumicom, Mira nije imala pojma za tajni susret u Smederevu

924 Shares
924 Shares
Share via
Copy link